Nagyatád : Bemutatkozás

Töltse szabadidejét Nagyatádon a 'parkok, szobrok és a fürdQk városában'. A BelsQ-Somogy déli részén, a Balatontól 60 km-re a 68-as fQútvonal mentén fekvQ település, a környék erdei a vadászok és a turisták számára egyaránt tartalmas idQtöltést kínálnak. A kellemes hangulatú parkos-ligetes kisváro

A város egyedülálló idegenforgalmi látványossága a világhírq Szoborpark, ahol 70 monumentális alkotás fogadja a látogatókat. A Nemzetközi Faszobrász Alkotótelepen készült alkotások közül 24 a város középületeiben, közterein tekinthetQ meg. A természeti szépségek iránt vonzódó látogatókat várják a ParkerdQ, a Csónakázó-tó és a környék erdeinek turistaútjai. A gyógyturizmus egyik központja a település. A város szívében, évszázados vadgesztenyefák és örökzöldek alkotta park közepén található 90 éves Termál GyógyfürdQ messze földrQl csalogatja a látogatókat. A fürdQ- és ivókúrára egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minQsített gyógyvizei közé tartozik.
A gyógyfürdQ területén belül gyógyászati kezelés is folyik.
A gyógyfürdQben három fedett, a külsQ, szabadtéri részen két medencével télen, nyáron üzemel. A termálvizet a gyógyfürdQ mellett a Városi StrandfürdQ is hasznosítja. A nyári idQszakban kétezer fQ befogadására alkalmas strand mellett jól felszerelt kemping is várja a pihenni vágyókat. Termálvízzel temperált, feszített víztükrq 50 m-es úszómedence, részben fedett termálmedence és gyermekmedence, valamint a legújabban átadott élménymedence áll itt a látogatók rendelkezésére. A néhány éve épült pezsgQfürdQs termálmedencét a hqvösebb idQben is szívesen látogatják. A fürdQ 6 hektáros területén kemping, büfé, kölcsönzQ és kondicionáló terem szélesíti a szolgáltatások választékát.
A gasztronómiai különlegességek kedvelQi válogathatnak a hangulatos vendéglQk között, s minden igényt kielégítQ színvonalú szállást kínál - a városképi szempontból is meghatározó - Solar Szálló a város fQterén; a Széchenyi téren.
A pihenés, kikapcsolódás mellett a kulturális lehetQségek is vonzóak. A mqvelQdési ház rendezvényei mellett a nyári idQszakban a Határtalan Játék, Nemzetközi SzabadidQsport Fesztivál és az Augusztus 20.-ai rendezvények a legjelentQsebbek. A Városi Múzeumban Nagyatád történetét ismerhetik meg az érdeklQdQk.


A város jó lehetQséget kínál a szabadidQs és a versenyszerq sportoláshoz. A sakktól a küzdQsportokig szinte valamennyi sportág képviselteti magát. JelentQs sportesemény az évente rendezett nemzetközi Ironman Triatlon verseny. Nagyatádon jelenleg 19 verseny ill. szabadidQsport jellegq tevékenységet folytató sportági szakosztály és további 5 diáksportkör mqködik. A sport és a szabadidQs programok kiváló helyszíne a csónakázó tó, amelyet a téli idQszakban a korcsolyázók százai, nyáron a horgászok veszik birtokba. A gyalogtúrák kedvelQi és a természetbarátok számára a környék erdei csodálatos élményt nyújtanak.
Nagyatád földrajzi fekvésébQl és adottságaiból fakadóan jó lehetQséget kínál a turisták számára a pihenésre, kikapcsolódásra és Magyarország délnyugati részének felfedezéséhez. Bárhol is jár a városban a látogató - gondozott parkok, utcák terek, nyugalmas kisváros és - vendégszeretQ emberek fogadják.

Nagyatád : Részletes térkép

További szállások