12. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál

12. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál

2011. március 25-26.

Győr az ütős zene „fővárosa", amely már 12 éve ad otthont Magyarország legjelentősebb ütőszenei seregszemléjének. A fesztiválon megjelenik a klasszikus ütős zene, a jazz, a világzene vagy éppen a kortárs ütőhangszeres játék egy-egy darabja. A fesztivál célja az ütős muzsika népszerűsítésén túl, hogy lehetőséget kínáljon a helyi és hazai tehetségek, ütős növendékek bemutatkozására, és arra hogy egy színpadon zenélhessenek a magyar és nemzetközi élvonal sztárjaival. A hagyományos utcai menet zenét és show dobolást a Széchenyi térre tervezett színpadi koncertek teszik változatossá.

Szeretnénk, ha a fesztivál minél szélesebb közönséget vonzana, így igazi kuriózumnak ígérkezik az a kezdeményezés, amely kapcsán közös dobolásra hívunk a Széchenyi térre mindenkit, aki szereti a ritmust, és bármilyen ritmust ütő hangszerrel, eszközzel részt venne a nagy játékban A közös örömzenében terveink szerint több százan zenélnek majd együtt..

Az elmúlt években olyan jelentős világsztárok fogadták el meghívásunkat, mint: Jojo Mayer, Tom Brechtlein, Tommy Vig, Billy Cobham, Trilok Gurtu, Ian Paice

Az idei fesztivál kiemelt sztárjai: PerKu-Va (ESP), Mark Mondesir (USA), Gulli Briem (Mezzoforte dobosa, Izland) és világsztár fellépőnk Carl Palmer Band (Nagy Britannia).

A fesztivál ideje alatt hangszeres kiállítások, bemutatók zajlanak. Workshopot tart Gulli Briem és Mark Mondesir.

Szálláshelyek a közelben »

Forrás: zichypalota.hu

további hírek

2011-02-16 09:23:34