Ízelítőt adtak örökségükből

Az elmúlt hétvégén Kópháza adott otthont a megyei önkormányzat első nemzetiségi napjának. A kultúrház színpadán a déli órákban már tetőfokára hágott a hangulat: énekkarok, zenekarok, tamburaegyüttesek, vegyes karok léptek a szíínpadra hagyományaikat feleleveníteni a közönség nagy örömére.

A színpadon kívül pedig csoportok alakultak itt is,ott is,amelyekben lelkes eszmecsere folyt a közös dolgokról, a jövő terveiről. Pápai Mihály, a vitnyédi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke éppen ezt a pezsgő, vidám jó hangulatot hiányolta az eddigi kapcsolatokból, amelyek ilyen szinten még soha sem működtek..
Több is kellene ebből-mondta-, hogy közelebb kerülhessünk egymáshoz. Mindez itt megvalósult, így képzeltem el ezt a találkozót. Csak azt hiányolom, hogy a legnagyobb roma népességgel rendelkező településekről kevesen jöttek el. Hiányoznak az ivániak, a kapuváriak…
Míg a színpadon tovább folyt a zenés-táncos műsor, addig a kultúrház emeletén kerekasztal.-beszélgetésre invitálták azokat, akik sokat tehetnek a kisebbségek sorsának jobbításáért.

Kisalföld - 2001. 09.10. (hétfő)

további hírek

2001-09-12 08:44:41