Korabeli Táncok a Kastélyban

A Magyar Haydn Társaság rendezésében lezajlott Haydn-fesztivál hétvégi eseményeként Vashegyi György dirigálásában Haydn: Stabat Mater című oratóriumának- negyedórás vastapsot érdemelt- előadására került sor a fertődi Eszterházy kastélyban,
A dísztermet zsúfolásig megtöltő közönség az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus mellett olyan szólistákat hallhatott, mint Beyreuth új csillaga, Németh Judit(alt) ; világhíres szopránunk, Zádori Mária, továbbá az amerikai neves tenorista Timothy Bentch és a konnntinensen egyre nagyobb ismeretségnek örvendő Kovács István (basszus) .
A koncert után az Arbeau Hiistorikus Táncegyüttes korhű ruházatokba öltözött táncosai idézték fel a XVIII. század szóló- és társastáncait. A stílszerű környezetben pompásan hatottak Széll Rita betanításában lejtett késő barokk, jórészt francia színpadi táncok- menüettek, allemande-ok, contredanse-ok-, amelyek a XVIII. század elragadó eleganciájából, kifinomult ízlésvilágából és utánozhatatlan kecsességéből villantottk fel néhány pillanatot.
/G.M./

Kisalföld - 2001. 09.10. (hétfő)

további hírek

2001-09-12 08:43:29