Fő Téri Vigadalom

Sopron legújabb kori történetében a hétvégén immár negyedik alkalommal szervezték meg a Soproni Szüreti Napokat. Az események központi helyszíne a Fő tér volt, ahol 12 helyi gazda és borászati cég kiínálta nedűjét, felvonultatva a soproni borvidék egyre jobb minőségű és egyre ismertebb palckozott borait. A rendezők- a „Határok nélkül” Kulturális és Művészeti Alapítvány, az önkormányzat és a Soproni Bor Útja Agrármarketing Program- azonban látványos és színvonalas „kiegészítő” programokról is gondoskodtak. A tér középkori hangulatát idézték fel a kirakodóvásár résztvevői, a népművészek és a népi ipari művészek.
A hagyományos szüreti felvonulás fél ötkor a Deák térről indult. A Brennbergi Lovas Tanya feldíszített hintóján foglalt helyet dr. Gimesi Szabolcs polgármester és a borosgazdák által megválasztott borkirálynő, Gulyás Izabella. Őket követték a néptánccsoportok- Kőszegről, Kapuvárról, Sárvárról, az ágfalvi fúvósok és szőlővel ékesített szekerek, amelyekről bőven kínálták a legnagyobb borászati cégek elmúlt évi termését.
Már besötétedett, amikor felhangzott a Tűztoronyból Szokolay Dongó Balázs szaxofonja, mintegy véget vetve a mulatságnak. Mielőtt azonban hazamentek volna a ppolgárok, szemüket még az égre vetették, hogy gyönyörködjenek a tűzijátékban.
/H. F./

Kisalföld - 2001.09.10. (hétfő)

további hírek

2001-09-12 08:42:17