Kelet fénye fesztivál - Sopron

Kelet fénye fesztivál - Sopron

2009 november 21-22
Sopron
Gyermek és Ifjúsági Központ

A kétnapos rendezvényen előadások, kulturális programok, kiállítás, zene, tánc, filmvetítés, keleti vásár és vezetett meditációs gyakorlás várja az érdeklődőket. Kézművességek, mandalakészítés, origami, japán kalligráfia, hennafestés, keleti táblás játékok, harcművészeti bemutatók, indiai, tibeti mesék, táncos produkció, ügyességi játékok: sárkányfarok-fogó, óriás mikado, tangram, nagy malom, kínai szembekötősdi; és még sok érdekesség a Kelet Fénye Fesztivál keretében.

Előadók: Dr. Pressing Lajos a Buddhista Misszió ügyvivője, Sári László kelet-kutató, Gesztelyi Nagy Judit shakuhachi művész és zen buddhista tanító, Jeszenszky István sarod művész, Béky Gellért atya jezsuita szerzetes.

A fesztivál témája:Szeretet, szerelem, szexualitás a szellemi úton

A szellemi út, illetve a szerelem és szexualitás a legtöbb ember számára homlokegyenest ellentétes dolgoknak tűnnek. Összefér-e a vallásos élet a szexualitással? Lehetséges elfojtás nélkül lemondani a szexualitásról ahogy a szerzetesek teszik? Hogyan maradhat valaki egészséges, ha egész életét nőtlenségben éli le? Hogyan kerülnek indiai templomok falára a szenvedélyes szerelmi egyesülést kifejező képi ábrázolások? Lehetséges-e a szexuális energiát a megvilágosodás ösvényévé alakítani?

Fesztiválbérlet 2 napra: 3000 Ft

Szálláshelyek Sopronban

további hírek

2009-11-13 11:08:21