II. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál

2009.12.11. - 2009.12.13.
Gyula
Gyula különböző helyszínei


Egy teljes hétvégén át több helyszínen csábítjuk az élvezetekre: cukrászati, méz, mézeskalács, méhészeti kiállítás és vásár. A kicsiket kézműves programok, kóstolás, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, hangulatos gálaműsor és Luca-napi meglepetés is színesíti a programot A Fesztivál keretében kerül megrendezésre az I. Göndöcs Benedek Országos Gasztronómiai Emlékverseny is cukrász és szakács szakmákban. Az események lebonyolításában Szabó Eszter, „Gyula város háziasszonya” és Kontor Tamás segédkezik. Szakmai előadásainkon kedvet kaphat a méhészet csínját-bínját kitanulni, és naprakész információkat is szerezhet.
Csak kényeztetni szeretné magát? A fesztivál társéttermeiben megízlelheti a legkülönlegesebb mézes ételeket és lelket melengető italokat, s utána a Várfürdőben megismerheti az élet gyönyörét, hiszen mézes masszázs és az egyedülálló szauna-kertben mézes szauna várja. Ne felejtse ki az egyedülálló téglavárunkat megtekinteni, ahol erre az alkalomra gyermekprogrammal és egyéb innyencségekkel is készülnek.
Mindezt jelképes hírvivőink, a postagalambok röpítik majd szét, az Országos Postagalamb Kiállítás résztvevőiként! Jöjjön el Gyulára, hiszen - talán itt és most - mézédes az élet! Mi igyekszünk!

Szálláshelyek Gyulán

további hírek

2009-11-09 14:35:26