A Kárpát-medence kincsei Egerben

A Kárpát-medence kincsei Egerben

A fenti címmel zajlik fesztivál Egerben szeptember 16-20. között, melynek keretében színházi estek, Kárpát-medencei egyházak zenéje, Haydn-koncertek, kiállítások, gasztronómiai és szakmai programok várják az érdeklődőket. Szeptember 16-án a fesztivál keretében közel kétszáz szakmabeli és érdeklődő részvételével tartottak konferenciát a kulturális turizmus lehetőségeiről, a Hungarofest Nemzetközi Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében. Közösségi terek fejlesztésével, a kultúra fogalmának átértékelésével és erőteljes helyi irányítással a nemzetgazdaság egyik kiemelkedően jövedelmező ágazatává válhat a kulturális turizmus – fogalmazták meg Egerben az „Utazás, élmény, önreflexió – a kulturális turizmus lehetősége” című konferencia előadói.

A megjelenteket Habis László polgármester és Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár köszöntötte, majd a kulturális turizmus elméletéről és gyakorlatáról tartott előadást Rubovszky Rita, a Hungarofest igazgatója. Ezt követően Szalay Tamás, a Pécs 2010 Menedzsmentközpont Kht. igazgatója ismertette a Pécs EKF 2010 témaév programsorozatát és turisztikai összefüggéseit. Helyi értékek – csiszolatlan gyémántok címszó alatt Habis László beszélt Eger turizmusáról, majd Szeles Péter, a Magyar PR Szövetség elnöke adott elő a kulturális turizmus szerepéről az országimázs kialakításában.

A délután egyebek mellett kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, melyen Budai Zoltán turisztikai szakértő vezetésével vitatta meg a kultúra turizmusban betöltött szerepét Csák Ferenc, az OKM nemzetközi szakállamtitkára, Halász János, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának alelnöke és Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatósági elnöke. A beszélgetésen a kultúrát mint vonzerőt definiálták a résztvevők, s témaként felmerült többek között, a turisztikai marketing finanszírozásának, illetve a marketing szerepének kérdése, a marketingköltések hatékonysága is.

Szálláshelyek Egerben

további hírek

2009-09-17 09:50:14