Balett a kibucból

A Győri Balett ismét különleges táncosokat fogad városunkban a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében augusztus 31-én, este hét órakor. A társulat vendége a Judit Arnon által alapított Kibuc Kortárs Táncegyüttes Táncműhelye lesz, melynek tagjai Izraelből érkeznek Budapestre a Nyári Zsidó Fesztiválra, majd Győrbe.

A Győri Balett szeretettel hívja meg kedves nézőit a különleges előadásra, ahová a Kisfaludy Terem méretei miatt csak korlátozott számban lehet jegyet igényelni a Győri Balett titkárságán (523-217). (Az előadásra a Győri Balett díjtalan tiszteletjegyet ad nézőinek.)
A nyugat-galileai Gaaton Kibucban 1965-ben alapította a Mate-Asher Táncművészeti Intézetet a magyar származású Yehudit Arnon, aki azóta is az intézmény igazgatója. Az intézet 3 táncművészeti egységet kapcsol össze: az iskolát, a táncműhelyt és a Budapesten is ismert Kibbutz Contemporary Dance Companyt, vagyis a Kibuc Kortárs Táncegyüttest. Győrött a táncműhely lép fel, vezetője Einav Levi asszony, aki a Kibuc Kortárs Táncegyüttes szólótáncosa volt. A műhely hallgatói 19–25 éves fiatalok, 3 éven keresztül tanulnak klasszikus és modern táncot, koreográfiát, táncírást, anatómiát, tánc-, zene- és általános művészettörténetet.

Kisalföld - 2001.08.23. (csütörtök)

további hírek

2001-08-24 08:47:39