Budapesti Operabál 2009

Budapesti Operabál 2009 2009.02.21. szombat
Budapest
Magyar Állami Operaház


2009. február 21-én ismét megrendezésre kerül a Budapesti Operabál, mely a báli szezon legnagyobb rendezvénye. A soron következő Operabál nem csak a zene, a tánc, a divat ünnepe lesz, hiszen a Magyar Állami Operaház 2008/2009. színházi idényben ünnepli 125. évadját. A szervezők igazi ünnepi műsorral készülnek az évfordulóra, az Operaház repertoárjában szereplő kilenc premier közül a Manon Lescaut–t választották ki, melyből áriák hangzanak majd el. A nyitótáncosok már javában készülnek a báli fellépésükre Keleti Andrea tánciskolájában. A koreográfiát Jezerniszky Sándor készítette el. Az Operabál műsora még számos meglepetést tartogat.

   Az Operabál állandó partnerei a Gundel Étterem és a Zwack Ház már most kigondolták a báli menüt és a hozzá tartozó italokat. A menü és a borok az Operabál január közepén tartandó sajtótájékoztatóján debütálnak.

   A jó hangulatról az est során az Operaház nagyzenekara, Mága Zoltán és zenekara, az Ungár Tánczenekar, Netti és a Hollander Zenekar, a Babos Band, Bakacsi Béla, az Old Sámson Zenekar és a Bonnie és Clyde Zenekar gondoskodik. Remélem, felkeltettük érdeklődésüket, az Operabállal kapcsolatos újdonságok hétről-hétre megtekinthetők honlapunkon.

   Az egypáros táncok zárt egységébe más partner nem léphet be. Ilyenek találhatók a keringőkben, polkákban, jigben, mazurkában, polkákban. Hagyományos báli táncnak minősülnek még az angolkeringő, tangó, bécsi keringő, slow fox, foxtrot, swing, quick step.

Hírforrás: www.operabal.com

IDE kattintva böngészhet budapesti szálláshelyek között

további hírek

2008-12-22 11:03:31