XIII. DUNA KARNEVÁL

XIII. DUNA KARNEVÁL

2008. június 14-22.
Budapest

A Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál színpompás programsorozat.A néptánc - népzene, a világ- és kortárs tánc, a szimfonikus, fúvós- és világzene ötvözetével, a fellépő országok sokszínű kultúrájával "A kultúrák közötti párbeszéd európai éve 2008" programjainak kiemelkedő eseménye.A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar, valamint Európából és a tengerentúlról érkezett társulatok is. Kiemelt szerepet kapnak a Visegrádi Országok hagyományait közösen bemutató együttesek. Az idei évben 12 külföldi együttes 300 művésze érkezik a Duna Karneválra.Célunk, évtizedes hagyományunknak megfelelően emelkedő minőségű, művészi értékekben gazdag, változatos programokat kínálni, hazai kulturális örökségünk európai szintű népszerűsítése mellett, a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése.Helyszíneink: Vörösmarty tér, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Hídünnep, Mátyásföld Erzsébetligeti Színház, Békásmegyeri Közösségi Ház, Győr, Budakalász, Üröm. A programok a margitszigeti gálaest kivételével ingyenesen látogathatók.

Kiemelt programjaink: Külföldi vendégegyüttesek bemutatói, Balkán est, "Egy hazában sokszínűen" - nemzetiségi előadók, fúvós-, szimfonikus-,  folk-, és világzenei koncertek, Karneváli Felvonulás a Clark Ádám térről a Lánchídon át a Vörösmarty térre, Duna Karnevál Gála - Európai Tánc Karaván.

A Duna Karnevál napjainkra Budapest fesztiválváros és Európa kulturális életében a nemzeti és nemzetközi hagyományok méltó képviselőjévé vált. Az elmúlt években a nemzetközi minőségellenőrzési rendszerben, rendezvényünk elnyerte a megtisztelő Europe Top 500 elismerő címet.A Duna Karnevál az Euro-Mediterrán partnerség "1001 Actions for Dialogue" kampányának hivatalos résztvevője. Az esemény fővédnöke Bogyay Katalin az OKM Nemzetközi Szakállamtitkára.

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk a Karnevál minden résztvevőjének és látogatójának!

>>Szállások Budapesten<<

további hírek

2008-06-09 12:45:47