IV. Budai Gourmet fesztivál

IV. Budai Gourmet fesztivál

2008.05.30. - 2008.06.01.
Budapest
Millenáris Park


Immár negyedik alkalommal hívja ínycsiklandó kalandra vendégeit a Budai Gourmet fesztivál, idén rendhagyó módon a Reneszánsz Év - 2008 eseménysorozat részeként. Május 30-tól június 1-ig a Millenáris Parkban, a már hagyományosnak számító bor és sajt bemutatók mellett, neves honi éttermek séfjei adnak ízelítőt az új utakat kereső hazai konyhaművészet remekeiből. Megidézve és továbbgondolva a magyar gasztronómiában újjászületést jelentő, Mátyás nevével fémjelzett reneszánsz korát is.

Majd' száz különböző típusú sajtkülönlegességet és többszáz féle bort illetve pezsgőt vonultat fel immár negyedik éve - a Haris Kereskedőház szervezésében - a Budai Gourmet fesztivál, a hazai gasztronómia egyik legjelesebb seregszemléje. A borkultúrát és a nemes sajtok élvezetét népszerűsítő rendezvény idén a hazai konyhaművészet megújításáért fáradozó szakácsmesterek étel-remekeiből is válogat. A Budai Gourmet - melynek szakmai partnere a Magyar Gasztronómiai Egyesület - a legjobb hazai éttermek vezetőit kérte fel, adjanak e fesztivál keretei közt kóstolót, tág teret nyitva a magyar ízvilágot újragondoló törekvéseiknek. Korunk legelhivatottabb ˝ínyesmestereinek˝ így alkalmuk nyílik a gasztronómiai kalandozásokra vágyó szélesebb közönség számára is bemutatni, hogy milyen lehetőségeket rejt a XXI. századi konyha reneszánsza. Aki tehát május utolsó hétvégéjén ellátogat a Millenáris parkba, a hazai történelmi borvidékek legjobb nedűi és a változatos ízű sajtok mellet megízlelhetik - egyéb étkek társaságában - a zsályás citromkompóttal tálalt fogasfilét, az újhagymás burgonyafőzelékkel kísért báránynyelvet, a lerakott marhapofát vagy akár a malacfül salátát is.

Hírforrás: Kulturinfo

további hírek

2008-05-16 11:19:26