Tourinform-Eger Sajtóinformáció

1552-ben egy csapatnyi gyerek egy erdőszéli tisztáson várja az ostrom végét. ...........
......A gyerekekre egy öreg galambász, Pinke bácsi vigyáz. Míg Pinke bácsi friss hírekért megy a várba, a gyerekek egyedül maradnak és játékba kezdenek: magyar és török csapatot alkotva katonásdit játszanak. Eközben megjelenik egy igazi török és két gyereket elrabol. A félelem és az egymásért érzett felelősség egységbe kovácsolja a gyerekeket.

Szövegkönyv: Zalán Tibor (József Attila - díjas író)
Zene: Huzella Péter (Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző)
Rendező: Venczel Valentin ( a Gárdonyi Géza Színház színművésze, nemzetközi fesztiválok díjazott színésze. Több sikeres, külföldi fesztivált is megjárt gyerek- és ifjúsági darab /Szentivánéji álom, Tavasz ébredése/ rendezője.)
Zenei felvételek: Gajdos Népzenei Együttes (A 15 éves együttes Európa szerte ismert és szeretett, tagjai a Népművészet Ifjú Mesterei. Állandó klubbal és havi táncházzal várják a népzene kedvelőit.)

Egerben egy új produkció ŐSBEMUTATÓjára kerül sor augusztusban. Ezt a magyar és török népzenei elemekre épülő zenés történelmi játékot - sok-sok tánccal, énekkel - több mint 50 gyermek adja elő.
Az egriek hősies küzdelme a törökökkel szemben történelmünk egyik legjelentősebb ostroma volt 1552-ben, melynek 450. évfordulója 2002-ben lesz. Ez az évforduló is hozzájárult ahhoz, hogy az idei bemutató után a JÖVŐBEN GARANTÁLT PROGRAMKÉNT SZEREPELJEN AZ ELŐADÁS EGER FŐTERÉN.
Az ősbemutató napját, augusztus 20-át megelőzi az augusztus 18-i nyilvános főpróba és az augusztus 17-i bemutató újságírók és a turisztikai szakma részére.
Ezzel a rendezvénnyel CÉLUNK, hogy a hősies küzdelem történetével megismertessük a városba látogatókat és egyben Eger turisztikai kínálatában olyan új vonzerővel jelenjünk meg, ami egyéni és csoportos érdeklődésre - korosztálytól függetlenül - egyaránt számottart.

Az előadás INGYENESen megtekinthető.

További részletekről készséggel ad tájékoztatást Venczel Valentin, a darab rendezője. Tel.: 20/ 377 35 96
Gecsei Anikó 20/ 414 79 15 - Tourinform-Eger
3300 Eger, Dobó tér 2.
Tel.: (36) 36/517-715 Fax: (36) 36/518-815

Gecsei Anikó [email protected]

további hírek

2001-07-31 15:03:25