Előzetes sajtóinformáció a 2001. aug. 18-19-ei vésztő-mágori Sárréti Piknikről

Immáron tizenegyedik alaklommal kerül megrendezésre a Vésztő-Mágori Történelmi Emlékhelyen augusztus 18-19-én Békés megye egyik legnagyobb tömeget vonzó eseménye, a SÁRRÉTI PIKNIK.

A szervezők ez évben a már hagyományos programokat (tánc-gála, divatbemutató, Sárréti Toldi-választás, esti elő koncertek, tűzijáték, stb.) két új rendezvénnyel egészítették ki, amely várhatóan tovább növeli majd az érdeklődést a már korábban is több ezer embert vonzó eseményre. A Sárrét Falusi Turizmusáért Egyesülettel és a Biokultúra Egyesülettel közösen augusztus 19-év BIO- termékbemutatót szerveztek, s ugyanezen a napon rendezik meg az első „Sárréti Birkapörkölt-főző verseny”-t is. Ez utóbbi iránt máris olyan nagy az érdeklődés, hogy a szervezők kénytelenek voltak húszban maximálni az induló csapatok számát. A birkapörkölt-főző verseny jól illeszkedik abba sorba, amely Békés megye gasztronómiáját próbálja meg reprezentálni (Gyomaendrődi Sajt és Túrófesztivál, Szilvanapok Szarvason, Kolbászfesztivál Békéscsabán, stb.), ezért a mostani megmérettetést hagyományteremtés céljából rendezik meg.
A verseny szabályai nagyon egyszerűek: minden három fős csapat kap tíz kg előkészített birkahúst, amelyet a saját szájíze szerint a helyszínen megfőz, majd a kész ételeket öttagú zsűri fogja értékelni, s a három legízletesebbnek ítélt „produkció” díját kap.
A szombati nap esti sztárfellépője Szikora Robi és a Vénusz együttes lesz, míg vasárnap a United és a Republic ad élő koncertet.

Gila Károly - Tourinform-Sárrét, Szeghalom

további hírek

2001-07-27 14:28:37