A Tour de Hongrie a nyolcvanadik születésnapját ünnepli

A Tour de Hongrie a nyolcvanadik születésnapját ünnepli A legnagyobb magyar kerékpárverseny idén ünnepli 80. születésnapját, de nemcsak ez emeli a nyár egyik legjelentősebb hazai sporteseményének rangját.

A nemzetközi verseny augusztus 1-jén hétfőn Veszprémben az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, s augusztus 7-én vasárnap Budapesten fejeződik be, a karaván a hat versenynap alatt hazánk valamennyi régióját érintve összesen 700 kilométert tesz meg – az idei körversenyen várhatóan 15 ország 120 kerekese áll rajthoz.

Jelentősen erősödik a Tour de Hongrie kapcsolata a verseny során érintett településekkel is, mindez a decemberben kiírt pályázatnak köszönhető. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a 2.5 millió hazai kerékpárosra és az útvonalon érintett települések értékeire.


Növekvő érdeklődés

A 2004-es Tour de Hongrie iránt minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés, az utak mellett és a televíziók képernyője előtt több mint másfél millióan találkozhattak a kerékpáros karavánnal. A Magyar Televízió és a Magyar Rádió valamennyi szakaszról hosszabb összefoglalót sugárzott, az országos és regionális elektronikus médiumok hírműsoraiban is minden nap beszámoltak az eseményről. Az írott sajtóban több száz cikk foglalkozott a Tourral, akárcsak az internetes portálokon – Svédországon és az Egyesült Államokon át egészen Ausztráliáig. A verseny hivatalos honlapja élőben számolt be a verseny állásáról, s hazánkban először az érdeklődők GPS segítségével követhették nyomon, merre járnak éppen a kerékpárosok. A szervezők a 2004-es Tour de Hongrie legizgalmasabb pillanatairól ezúttal is DVD-vel lepték meg a sportág szerelmeseit.

további hírek

2005-08-05 15:04:52