VII. Nagycenki Művészeti Napok

VII. Nagycenki Művészeti Napok Augusztus 5 - 14. között, tíz napon át ad otthont a Széchenyi István Emlékmúzeum, a Classic Panzió és a Kastélyszálló udvara a „VII. Nagycenki Művészeti Napok” rendezvénysorozatának. A külföldi közreműködőket is felvonultató fesztivál nem csupán a kamarazenészeknek, hanem a képzőművészeknek és a néptáncosoknak is bemutatkozási lehetőséget teremt.
Augusztus 5-én 17,00 órakor a Horváth & Lukács Galéria festőművészének alkotásaiból nyíló kiállítást követően Jandó Jenő és fiatal kamarapartnerei előadásában Dohnyányi: Szextett-jével kezdődik a programsorozat. A kamarazenei koncerteken hazánk élvonalbéli zeneművészei mellett többek között fellép az Akadémia Vonósnégyes, az Ewald Rézfúvósötös, valamint fiatal szlovén és cseh muzsikusok. A „Czenki” Hársfa néptánc-együttes szlovák és fertőhomoki partnereivel együtt ad közös műsort augusztus 6-án.
A Művészeti Napok rendezvénysorozata ifjúsági képzőművészeti tagozattal bővül augusztus 5 - 10. között, amely feladatának tekinti a zene és képzőművészet örök érvényű kapcsolatának elemzését, megnyilvánulási lehetőségeinek feltérképezését és az alkotók egymáshoz való viszonyát.
A 18,00 órakor kezdődő kulturális programok előtt - előzetes bejelentkezés alapján - várják az érdeklődőket a Széchenyi István Emlékmúzeum tudományos munkatársai egy „Hársfa-sori” sétára.

további hírek

2005-07-18 10:04:07