Minden idők legnagyobb kerékpárosa a Bajnokok terén Podersdorfban

Minden idők legnagyobb kerékpárosa a Bajnokok terén Podersdorfban szombat, 2005. július 9.:
*b*Eddy Merckx*/b*, aki nemrég töltötte be 60. életévét, közvetlenül a Tour de France-ról érkezik a burgenlandi Hervis Tour ’05 versenyre, és életében először fog kerekezni Magyarországon 14.04 és 15.25 óra között!

Július 9-én az osztrák körverseny utolsó előtti szakaszának idején a fertő tavi Podersdorf am See-ben a „Platz der Radchampions”-on, vagyis a Kerékpárbajnokok terén feltűnik Eddy Merckx, aki olyan világbajnokok társaságában, mint Felice Gimondi és Franz Stocher, teszi le „névjegyét”.
Tavaly Podersdorfban 500 aktív kerekes és 3000 néző érdeklődésétől övezve avatták fel a Kerékpárbajnokok terét. A Tour de France-győztes Lucien van Impe, Rudi Altig és Roland Königshofer kézlenyomatai kerültek akkor a burgenlandi földbe. Az idén ismét a kerékpársport három kiválóságát hívták meg. Gimondi és Franz Stocher mellett a csúcspontot kétségkívül Eddy Merckx jelenti, aki közvetlenül a Tour de France-ról repül ide. A belga sportember, aki július 17-én ünnepelte 60. születésnapját, győzelmeinek sora szinte végtelen – öt-öt alkalommal állhatott a dobogó legmagasabb fokára a Tour de France-on és a Giro d’Italián, négyszeres világbajnok, hét alkalommal nyerte meg a klasszikus Milánó–San Remo, ötször a Lüttich–Bastogne–Lüttich és háromszor a Paris–Roubaix versenyt –, egyetlen kerékpárversenyző sem büszkélkedhet hasonlóval.

A kerékpárversenyzők 14.04 és 15.24 óra között haladnak át magyar területen: az első kerékpárosok 14.04-kor érkeznek a kópházi határátkelőhelyhez és haladnak tovább Nagycenken, Peresztegen, Fertőszentmiklóson és Fertődön keresztül Pamhagenbe (az első határátlépés 14.51 órakor történik, így a leggyorsabb versenyző 47 percet fog magyar területen tölteni!

Az élőzenével összekötött változatos szórakoztató program 13 órától kezdődik, s a Hervis Tour ’05 körverseny utolsó előtti szakaszának befutója előtt (várhatóan 16.15-kor) következik a csúcspont, az egykori világbajnokok szereplése.

Burgenland Tourismus

további hírek

2005-07-04 10:11:54