Indul a "Kékfrankos Nyár"!

Indul a &quotKékfrankos Nyár"! Borünneptől a Szüreti Napokig Sopronban
2005. május 30.-2005. szeptember 9.

A "Kékfrankos Nyár" rendezvénysorozat célja, hogy bemutassuk vendégeinknek a borvidéket, a szőlő és borkészítést - a „tőkétől a pohárig”-, mint térségünk egyik meghatározó kulturális örökségét.
A borturizmus számunkra nem csupán a bor és borászatok, hanem a térség kulturális egységként történő bemutatását jelenti.
A 2005-ben hagyományteremtő céllal útjára indított „Kékfrankos Nyár“ programjait is ennek megfelelően formáltuk: a Fertő táj, Sopron történelmi belvárosának vagy gasztronómiai hagyományainak bemutatása mellett ismerhetik meg az idelátogató vendégek a soproni borászatokat, boraikat.
A programokat úgy állítottuk össze, hogy péntektől vasárnapig találjon magának „boros“ rendezvényt az érdeklődő vendég.

1. Péntek: Poncichter Est
2. Szombat: Borvidék a világörökségben
3. Vasárnap: Vásosi séta a bor jegyében
4. „Buschenschank“, soproni brok pincéje az új utca 4. sz. alatt egész héten folyamatosan


"Buschenschank"
A legnemesebb soproni borok pincéje.
Az egykori soproni Poncichterek (19. századi németajkú gazdák) minden évben két héten keresztül mérhették boraikat saját házaik alá épített pincéikben. A kapuban „kifüggesztett” fenyőág jelezte a „Buschenschankot”, azt, hogy a háznál bort értékesítenek. A vörös szalaggal átkötött vörösbort, a fehér szalaggal átkötött faág fehérbort jelölt.
A soproni borászok személyesen várják a vendégeket a Sopron belvárosában található történelmi pincében.


"Poncichter est“

Kalandozás a soproni borok és ételek világában. Hetente másik borászat mutatkozik be hagyományos soproni ételek kíséretében a legkiválóbb soproni éttermek valamelyikében. Részvételi díj: 5000 Ft/fő (borbemutatóval - 5 fajta bor kóstolása - egybekötött négyfogásos vacsora). Vacsora gyermekek részére 2500 Ft/fő.


"Borvidék a világörökségben"

Pincelátogatással egybekötött autóbuszos kirándulás, ahol bemutatjuk borvidékünket, a borkészítést - „tőkétől a pohárig”. Hétvégenként más-más pincészet bemutatásával zárul a program. Részvételi díj: 2000 Ft/fő (autóbuszos idegenvezetés a Fertő parton, pincelátogatással egybekötött borkóstoló), gyermekeknek 5 éves korig: ingyenes, 5 éves kortól 500 Ft/fő
A túra útvonala: Lővér Szálló - Várkerület - Lackner Kristóf utca - Elkerülő út -
Fertőrákos - Balf - Borászat megtekintése - Sopron: Pannónia Med Hotel, Hotel Lővér.


"Városi séta a bor jegyében"
Idegenvezetéssel egybekötött belvárosi séta, ahol a város kulturális értékeit a soproni borászat szemüvegén keresztül mutatjuk be. A program végén egy pohár Kékfrankossal koccintunk Sopron történelmi belvárosában, a „Buschenschankban“, ahol sopron borászaai személyesen várják Önt. A részvétel ingyenes.

Bormarketing Kht

további hírek

2005-06-14 15:59:21