ST. MARTIN - EST a százhalombattai „Matrica” Múzeumban

ST. MARTIN - EST  a százhalombattai „Matrica” Múzeumban Kiállítás, könyvbemutató, koncert
2005. június 11-én (szombaton)
St. Martin - est a százhalombattai „Matrica” Múzeumban június 11-én. 19 órakor „FÉNYEK A TAVON” címmel fotókiállítás megnyitójára, „UTAZÁS” címmel könyvbemutatóra kerül sor.
A kiállítást megnyitja és a kötetet bemutatja Nagy Endre képzőművész.
Az est zárásaként 20.30 órakor „ÉRINTÉS” címmel koncertre kerül sor a „Matrica” Múzeum udvarában- „Harmónia, ahol a zene és a vers találkozik”
St. Martin zenéje sokakat elbűvöl, és könnyen utat talál a közönség szívéhez. Dalai, feldolgozásai is összetéveszthetetlenek, mert ő maga, saját egyénisége és érzésvilága szólal meg a dalokban, a hangszerjátékában, a muzsika varázsában. Meglátja és megláttatja mindazt a csodát, ami körülvesz minket, csak elrohanunk mellette, mert már lassacskán elfelejtünk megállni. A zene mellett a fotózás és a versírás színesíti életét. St. Martin a fotókon keresztül mutatja meg azt a világot, amit személyiségén, érzelmein, gondolatvilágán és lelkén átszűrve szeretne elénk tárni. A természet magával ragadó képeit, utazásai állomásait örökíti meg. Megragadott és megállított hangulatok ezek, annak a látványnak a tükre, ami a világból elé tárul. Manapság már nem ritkaság, ha egy művész több műfajban is kipróbálja magát. Ami nem talál kiutat a hangokon át, megtalálja az ösvényt a képekben, a látvány megjelenítésében. Tájak, városok emberek, fények és árnyak, különös helyszínek sorakoznak a fotókon, majd fokozatosan azt is felfedezte, hogyan hívhatja segítségül a technikát ahhoz, hogy a képek egy kicsit másképp és másról szóljanak. Látásmódja külvilágra érzékeny embert sejtet, olyan személyiséget, aki empátiával és csodálattal közelíti meg az őt körülvevő világot. Táj- és városképei híven tükrözik az utazás köré fonódó dalait, míg fényei a lírai hangulatot adják vissza. Témái sokkal inkább képi jegyzetei filozófiájának, úti élményeit sűrítő gondolatainak, gazdag érzelemvilágának. Zene, képek és hangok egészen pontosan szavak is, hiszen St. Martin verseket is ír. A versek kicsit másképp működnek, hiszen a művész maga ritkán adja elő őket. Több verses kötete jelent meg. A címek, Utazás, Tovább Utazás utalnak a külső és belső érzés-és hangulatvilágára. Közel háromszáz darabos fotógyûjteménye állandóan úton van, az ország különböző helyein látható. A „Matrica” Múzeumban bemutatásra kerülő kiállítás és kötet lehetőséget ad arra, hogy egyszerre kalandozhassunk St. Martin művészetében. A Múzeum udvarában a római korból előkerült régészeti emlékek között, különleges helyszínen „ÉRINTÉS” címmel kerül sor a koncertre, ahol most együtt hallhatjuk a „zene és a vers találkozását” St. Martin csodálatos előadásában.

St. Martin dedikálja a helyszínen megvásárolható köteteit és lemezeit.

A kiállítás 2006. január 5-ig megtekinthető

További információt a múzeumról itt talál:

"Matrica" (ejtsd: matrika) Múzeum és Régészeti Park

további hírek

2005-06-09 13:02:06