Déli Brunch a Spago étteremben! - Mediterrano Sopron

Déli Brunch a Spago étteremben! - Mediterrano Sopron Hétköznapokon 11:30-15:00 óráig
Ön választhat: 10 féle salátából, 3 előételből, 2 levesből, 4-5 főételből, 3 féle desszertből
mindezt 1190,- Ft / fő árért

*b*Akciók:*/b*
HÉTFŐ - ingyen kávé
KEDD-CSÜTÖRTÖK - 1 főétellel több a büféasztalon
PÉNTEK - világkonyhánk remeke

*b*A héten pénteken ( márc. 11-én ) TÖRÖK étellel kedveskedünk vendégeinknek.*/b*

Íme a recept:

*b*Hünkar begendi*/b* (szultán kedvence)

Hozzávalók:

1,25 kg pörkölt nagyságúra vágott borjúhús, 2 nagy hagyma, fél pohár étolaj, fél pohár paradicsomlé vagy egy evőkanálnyi sűrített paradicsom, 3 db nagy padlizsán, 2 evőkanálnyi liszt, 3 evőkanálnyi étolaj, fél liter tej, 5 dkg Trappista sajt, petrezselyem (a díszítéshez), só

Elkészítése:

A két hagymát apróra vágjuk, egy fazékba öntjük az olajat és azon 3 percig pirítjuk a. Hozzáadjuk a feldarabolt borjúhúst, megsózzuk és 10 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, jól összekeverjük és még 10 percig főzzük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az elfedje. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ha elfő a víz, pótoljuk. A padlizsánt forró sütőbe helyezzük, ahol megpuhítjuk, majd meghámozzuk, egészen apróra feldaraboljuk. Egy fazékban 3 evőkanálnyi étolajon 2 evőkanálnyi lisztet megpirítunk. Hozzáadjuk a padlizsánt és nagyon lassan, keverés mellett a tejet, majd belekeverjük a reszelt sajtot is. Megsózzuk, megborsozzuk és közepes lángon 5 percig kevergetve főzzük. A húst és a begendit (pürét) mély tálban, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!


Bővebb információk a Mediterrano-ról itt:

Mediterrano Sopron

további hírek

2005-03-10 15:27:30