Pénteki Spanyol büféebéd a Mediterrano-ban - Sopron

Pénteki Spanyol büféebéd a Mediterrano-ban - Sopron
Büféebédünkön ezentúl minden pénteken más-más országba invitáljuk Önöket és ismertetjük meg az adott ország egy jellegzetes ételével. Reméljük kedvet kapnak majd az étel elkészítéséhez is, ezért minden "világjáró körútról" hozott étel receptjével is megajándékozzuk Önöket.

A héten SPANYOLORSZÁG-ba kalauzoljuk el, ahonnan egy eredeti spanyol recept alapján készült paella-val kedveskedünk vendégeinknek.

VALENCIAI PAELLA

Hozzávalók:
1 kg csirke
35 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
3 ek olivaolaj
4 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
2 színes zöldpaprika
7 dl tyúkhúsleves
3 érett paradicsom
15 dkg sonka
15 dkg sertéshús
20 dkg apró rák
1 tucat főtt kagyló
1 tucat főtt királyrák
2 kk pirospaprika
sáfrány, kakukkfű,
só, fekete bors,
oregánó, petrezselyemlevél

Elkészítése:
Egy nagy, lapos serpenyőben, meleg olajban megpirítjuk a feldarabolt csirkét, sertéshúst és a sonkát. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, vöröshagymát, a felszeletelt paprikát, hámozott és feldarabolt paradicsomot. Majd adjuk hozzá a levest, egy pohárnyi vizet, a sót, borsot, pirospaprikát, oregánot, kakukkfüvet és a rizst. Fedjük le és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a sáfrányt, a zöldborsót, valamint a rákokat. Fedjük le és főzzük még 15 percig. A végén tegyük a tetejére a kagylót és a petrezselyemmel szórjuk meg.
Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, hak ell, pótoljuk egy kis húslevessel. Tetetünk a tetejére olivabogyót és articsókát.


Bővebb információk, érdeklődés, asztalfoglalás, kapcsolatfelvétel az étterem nevére kattintva:

Mediterrano

további hírek

2005-02-03 14:51:02