Mangalica vagy disznóvágás a Szent Gaál Kastélyban

Mangalica vagy disznóvágás a Szent Gaál Kastélyban
A téli csípős hideg hajdanában és még ma is a disznóvágás kedvelt időszaka. A Szent Gaál Kastélyban ezt az egykori népi hagyományt elevenítjük fel, amely a falusi emberek életének egyik elmaradhatatlan eseménye volt, mellesleg így feltölthetjük házi finomságokkal az éléskamránkat.

A kastély, a Szent Gaál Pincészet birtokközpontja a Szekszárdhoz közeli Szent Gaál szőlőhegyen helyezkedik el. Az épületet a közelmúltban eredeti formájában építették újjá, és antik bútorokkal rendezték be. Azóta 7 szobás szállodaként működik. A vendégek nyugalmát 3,5 hektáros gyönyörű park, kültéri medence, mesterséges tó, szauna teszi még kellemesebbé. Mialatt a felnőttek a gasztronómia élvezeteinek hódolnak a kandallók mellett.

Időpont: Hagyományosan András napjától, március végéig.

2 éjszaka, teljes ellátással, korlátlan italfogyasztással

Hurka, kolbász, feldolgozott húsok, szalonna, igény szerint sonka és disznósajt hazavihető.

Részvételi információk:

A kastélyban 6 db kétágyas, 1 db egyágyas szoba található, így 13 fős társaság befogadására alkalmas (pótágy gyermek számára betehető bármelyik szobába).

Az Önök által megjelölt időpontban kerül megrendezésre a disznóvágás, amely lehet mangalica vagy egyéb disznó fajta.

A menetrendet és az elkészített finomságokat az egyéni igényeknek megfelelően tudjuk alakítani.

Program:

Péntek: Érkezés, a kastély és a borászat bemutatása, a borház megtekintése.

Este 19:00 órakor sajt- és borkóstoló. Helyi specialitásaink közé tartozik ez a kóstoló. A boraink mellé kiválóan illenek a szomszédos Tamásiban készült különféle sajtok.

Szombat: Ébresztő pálinkával, disznóvágás, hagymás vér
Ebéd: pecsenye, máj, frissen sült húsok házi savanyúsággal
Vacsora: orja leves, disznótoros, töltött káposzta
Mulatság pirkadatig

A felnőtteket a parasztgazdák szokása szerint kisüstivel, forralt borral, a gyerekeket forró teával kínáljuk egész nap.

Vasárnap: svédasztalos reggeli, igény szerint ebéd.

A csomag ára:
Hétvégén 42.000 Ft-/ fő
Hétköznapokon 37.900 Ft-/fő

(Az ár tartalmazza a 2 éjszaka szállást, az étkezések előtti pálinkát, korlátlan borfogyasztást, a teljes ellátást, a disznóvágást és a hazavihető friss húsokat és a későbbi füstölt szalonnát, kolbászt, sonkát 13 fő esetén)

Szent Gaál Kastély

további hírek

2004-12-18 16:07:40