Miskolctapolcai Barlangfürdő

Miskolctapolcai Barlangfürdő Tapolca nemcsak pihenésre, üdülésre, derűs szórakozásra alkalmas hely, hanem gyógyulást is ad. A Várhegy tövében fakadó radioaktív hatású, meleg források századok óta híresek gyógyerejükről.
A természet fedett uszodájában a gyógyhatást a hegy mélyéből fakadó, kellemes hőmérsékletű termálvíz és a tiszta, szennyeződésmentes barlangi klíma garantálja. A folyamatosan bövülő fürdő, nemcsak pihenést és gyógyulást, de jó kikapcsolódási lehetőséget is biztosít látogatói számára, dögönyözőivel, egyedülálló barlangi fürdőcsarnokaival. Kertjében nyitott termálvizes medencével várja a napfürdőzésre is vágyó, a gyógyulást és a megújulást kereső vendégeket.
Gyógyhatású a szív és érrendszer ideges eredetű megbetegedéseire és a hasonló eredetű gyomorpanaszokra, valamint a vegetatív idegrendszer károsodásaira. Az sziklabarlangban 1959-ben létesített barlangfürdő levegője asztmatikus légzőszervi megbetegedésekben szenvedőknek nyújt enyhülést. A csodálatos szépségű barlang-bejáratok, kürtők és vízesések esztétikai szépséget nyújtanak, a pormentes levegő pedig a betegek gyógyulását szolgálja.

Nyitva: minden nap 9.00 - 18.00 óráig, nyári szezonban: 9 - 19 óráig
Telefon: 46/560-030,-031,-038
Fax: 46/560-035
Cím: 3519 Miskolctapolca, Pazár István sétány

Kulturinfo

további hírek

2003-09-22 17:01:19