Fertőszentmiklósi Repülőnap! 2003. augusztus 24. vasárnap

Fertőszentmiklósi Repülőnap!  2003. augusztus 24. vasárnap A fertőszentmiklósi repülőtéren augusztus 24.én vasárnap egész napos repülőprogramot tartanak.
Világbajnokok részvételével bemutató műrepülések is szórakoztatják a közönséget.
Simon Martin a reptér vezetője e-mailben küldte tájékoztatóját e Reise Info kedves olvasóinak:

Bessenyei Péter műrepülő –világbajnokot is várják Fertőszentmiklósra, aki légibemutatót tart a nap folyamán. Olyan repülőgép-matuzsálemek is érkeznek a reptérre, mint a negyvenes évek közepén gyártott szovjet AN-2-es vagy az LI-2-es, amely gépet a polgári közlekedés használta. A Gold Timer Alapítvány által karbantartott, tizenkilenc személyes géppel a kíváncsiak akár negyed órás utazásokat is tehetnek majd. Ausztriából pedig második világháborús amerikai bombázó-, illetve felderítőgép landol a repülőnapon.
Emellett osztrák műrepülők is a levegőbe szállnak, később sárkányrepülő-bemutató, hőlégballonosok, siklóernyősök és vitorlázógépek ígérnek további látványos perceket. Megfelelő időjárás esetén lehetőség lesz ejtőernyős tandemugrásra is.
A földi programok között bábszínház, légvár és játszóház, várja a gyerekeket, ahol agyagozni is lehet, a felnőtteket Kovács Kati, Koncz Tibor és a Unique szórakoztatja. A programok közben a sörsátorban találhatnak még felüdülést a gulyásfőzés során pedig finom falatokat az ide látogatók. Aki pedig felülről szeretné megtekinteni a Fertő tavat, a fertődi Eszterházy-kastélyt, Nagycenket annak egész nap lehetősége lesz erre.
Belépődíj: 300,-Ft/fő, gyerekeknek 12 éves kor alatt ingyenes
Megközelíthetőség: A 85-ös út mentén, Fertőszentmiklóstól 2 km-re Sopron felé. Díjtalan parkolás a helyszínen.

További információkért kattintson ide:

Meidl Airport

további hírek

2003-08-16 12:01:40