Állványerdőben a kastély

Állványerdőben a kastély A fertődi Esterházy-kastély főhomlokzatánál tegnap megkezdődtek az állványozási munkák. A nyolc-tíz évig tartó kastélyrehabilitáció tervezett harmincmilliárd forintjából idén 350 milliót költenek a renoválásra.

A kulturális kormányzat aláírta a hazai műemlékvédelem idei legnagyobb beruházásáról szóló megállapodást a kivitelező cégek képviselőivel. Ennek eredményeképpen a múlt héten már paravánokkal határolták el a munkaterületet, tegnap reggel pedig megkezdődött az állványozás.
Az Esterházy-kastély műszaki vezetője, Bessenyei Sándor elmondta: a kivitelezési feladatokat a műemlékvédelem szakterületére specializálódott budapesti, illetve gödöllői székhelyű részvénytársaság végzi.
Még ezen a héten a tetőzet teljes körű javítását is elkezdik a szakemberek. Az alvállalkozói kört a soproni régió szakipari vállalkozásai alkotják.
Kiss László ács és Horváth István kőműves társaikkal együtt a reggeli órákban fogtak a kastély főhomlokzatának felállványozásához.
A süttöri és a jáki templomon is dolgoztunk, valamint több múzeum viseli kezünk nyomát, de részt vettünk a kőszegi belváros megszépítésében és dolgoztunk a soproni Hűségkút felállításánál is. S hogy mikor készül el a kastély állványzata? Legalább két hét kell ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.


Kisalföld napilap

további hírek

2003-07-30 15:36:22