Savaria Történelmi Fesztivál

Savaria Történelmi Fesztivál 2003.08.20.-2003.08.24.
város: Szombathely
helyszín: város utcái
cím: 9700 Szombathely,

Az évente visszatérő rangos eseményen újból előkerülnek a díszes és korhű jelmezek, megidéződnek a letűnt, ám színes világú történelmi korok, felélednek a kincsként őrzött hagyományok. Az örökül hagyott kőtöredékek, festmények, szobrok, templomok, a több száz éves épületek, a hangulatos belváros izgalmas kulisszái a tarka és eleven forgatagnak, a látványos és igényes produkcióknak, a vidámság mindenféle formájának.
Savaria Történelmi Karnevál - amely 2002-ben a város legnagyobb szülöttét, Szent Mártont ünnepelte - idén a városalapítónak, Claudius császárnak állítson emléket rendezvényeivel. Az idôszámításunk szerinti első évszázad e jelentős, bár történelmi szerepét és személyiségét tekintve ellentmondásos megítélésű római uralkodójának alakját idézi föl a Karneválszínház elôadása is, méghozzá új magyar dráma színre állításával.
Claudius szerepét Jordán Tamás, Senecáét Bezerédi Zoltán alakítja, de a többi figurát is a karneváli közönség által már jól ismert, neves színészek keltik életre: Hollósi Frigyes, Egri Márta, Gőz István és a Merlin Színház Atlantis Társulatának tagjai. Játékukat idén is Vedres Csaba zenéje kíséri.

augusztus 20., 18.00 óra PREMIER
augusztus 21., 18.00 óra
augusztus 22., 18.00 óra
augusztus 23., 18.00 óra

Savaria és a karnevál központja is a Fő tér, amely régi idők emlékét idézi fel vásárával és programjaival. Ez az a hely, ahol mindig történik valami. Messze földön híres zenészek húzzák a talpalávalót, neves zenekarok csapnak a húrok közé, feledtetve hallgatóságukkal a hétköznapokat.
A belváros utcáin kanyargó jelmezes menetben a város római kori alapítóinak öltözeteibe, középkori és magyar viseletbe bújt felvonulókon át egészen a reneszánsz koráig kísérheti figyelemmel az érdeklődő a díszes kompániát. A hangulatot a fáklyák tüzes fénye, a városukat éltető, az életet élvező szombathelyiek üdvrivalgása fokozza.
Karneváli kedvcsináló menet: augusztus 22., 16.00 óra
A fáklyás felvonulás időpontja: augusztus 23., 20.00 óra

Kulturinfo

további hírek

2003-04-10 12:21:53