Árpád-kori templom új orgonával

A híres-nevezetes, lóhere alaprajzú rábaszentmiklósi templom tavalyi felújítása alkalmából a műemlékvédelmi hatóság előírására le kellett bontani a későbbi beépítésű kórust. A régi orgona elhelyezése így a rendelkezésre álló szűk helyen lehetetlenné vált, ezért azóta a szentmiséken egy harmónium szolgálta a hívek áhítatát.
Szabó Miklós kántor, a község polgármestere nemrég örömhírt közölt a Kisalföld szerkesztőségével: az egyházközség kérvényét dr.Pápai Lajos megyés püspök kedvezően bírálta el, és jelentős összeggel járult hozzá, hogy a templomba a műemlék színvonalához méltó orgonát vásárolhassanak. Az összeget az egyházközség és a polgármesteri hivatal kiegészítette, de még így is szükség volt a helyi lakosok, illetve a faluból elszármazottak, valamint az ilyen nemes célra szívesen adakozó műemlékkedvelő megyei polgárok további áldozatkészségére.
A kántor-polgármester – mindenkinek megköszönve nagylelkű adományát – most bejelentette: az új, kiváló hangminőségű, értékes elektronikus orgona leszállítását a holland műhely rövid határidőre vállalta.

/Cs.E./

Kisalföld 2001. június 27. (szerda)

további hírek

2001-07-02 14:17:32