Korhű táncok, étkek estje

Korhű táncok, étkek estje Az édenkert illatos füveivel ízesített, lágyan füstölt fiatal jérce melle; zsenge tejes malachúsa magvakkal sütve, esztregált zöldségekkel, olajon futtatott szarvasgombával, majd pedig pityókás almás pite fehér-fekete csokoládérandevúban.

Ez a menü fogadta a nosztalgiázásra (is) éhes közönséget szombaton este a tizenegyedik alkalommal megrendezett győri barokk bálon. Az esten rekordszámban vettek részt olyan vendégek, akik Győrön kívülről érkeztek nosztalgiázni.
A hattyúformába sütött féldrágaköves fánk és a parókás ceremóniamester természetesen idén sem hiányozhatott a győri barokk bálból. A nevükben többsoros ételcsodák mellett persze ismét csak a „drágaköves tavak királynőjének', vagyis a hattyúformába sütött fánknak és az abba rejtett féldrágakőnek volt a legnagyobb sikere.
Ez a meglepetés mindenkinek járt, aki a 12 ezer forintos belépőjegy fejében barokk vagy a modern kor ízlésének megfelelő ünneplőbe bújt, érkeztek vendégek Budapestről, illetve az ország több pontjáról. Persze velük együtt is a győriek voltak többségben a nosztalgiázós esten, ahol a résztvevők korhű táncokat tanulhattak, korhű ételeket ehettek, és úgy kártyázhattak, ahogy őseink tették néhány száz évvel ezelőtt.

Akit a jövő érdekelt, az elmehetett a jósnőhöz, aki egy dolgot bátran megjósolhatott: az időutazás hajnali egy órakor véget ér. Persze nem a bálnak lett vége éjfél után kevéssel, hanem a korhű zenének, ezután ugyanis jött a szalontánc – amit parókában is lehetett lejteni.

2003-02-23Kisalföld napilap

további hírek

2003-02-24 15:09:28