Kiállítás: Tajvan Káprázatos Világa

Kiállítás: Tajvan Káprázatos Világa A Győr Városi Könyvtár galériájában a 'Tajvan ma' című kiállítást nézhetik meg 2003. február 28-ig, hétköznapokon 14-18 óráig. Cím: Győr Herman Ottó u. 22., földszint.

Csupán néhány külföldi látogatónak adatott meg a lehetőség, hogy egy utazás alkalmával “első kézből' megtapasztalja Tajvant. Látni ezt az országot azt jelenti, szembesülni a gazdasági csodával, és elhinni, hogy ez lehetséges.


Tajvan az utóbbi évtizedekben gazdaságilag a világ egyik vezető high-tech termék gyártójává nőtte ki magát, ide értve a számítógép monitorok, alaplapok, klaviatúrák és más tartozékok gyártását. Politikailag a Kínai Köztársaság demokratikus vívmányait a világ nemzetközi közössége elismeri és támogatja. Visszatekintve a történelem eseményeire, megkérdezhetik, hogyan is válhatott Tajvan mára mindazzá, ami.

Az évek során Tajvan óriási gazdasági fejlődésen ment keresztül, mely magával hozta a társadalmi átalakulást is. Az egy főre jutó jövedelem 1940 óta az alig 140 dolláros összegről mára 12 876 dollárra emelkedett. Ez a gazdasági csoda világszerte elismerést váltott ki, és példaértékű lett a világ számos fejlődő országa számára.

Általános információk Tajvanról

Elnevezés:
az ország hivatalos elnevezése: Kínai Köztársaság, közismertebb nevén: Tajvan. Az ország emellett Formosa néven is ismeretes.
Elhelyezkedés:
a szigetország a Csendes-óceán nyugati részén, Japánnal, Koreával, a Kínai Népköztársasággal és a Fülöp-szigetekkel határolva helyezkedik el. Fővárosa: Tajpej
Területe: 36.000 km2 Lakossága: 23 millió
Legmagasabb csúcsa: Jade-hegység (3.952 méter)
Egy főre jutó nemzeti terméke: 12.876 USD


2003-02-06


Kisalföld napilap

további hírek

2003-02-12 16:55:19