Művészetek Völgye 2002

Művészetek Völgye 2002 RÖVIDEN A FESZTIVÁLRÓL

Magyarország legnagyobb és legsikeresebb összművészeti Fesztiválja a hagyományosan nyáron megrendezésre kerülő Művészetek Völgye. 2002 nyarán 13. alkalommal adnak randevút egymásnak hazánk legnevesebb művészei és a közönség. Színház, komoly és könnyűzene, kiállítások, film, irodalom, performance, tánc, gyermekprogramok, népművészeti vásár egyaránt szerepel a kínálatban. Jelmondatunk - a Különlegesség és kreativitás - jegyében szervezzük programjainkat.
A festői környezetben 250 produkcióval, 2500 fellépővel találkozhat a közel 100.000 idelátogató.
A vendégek zömmel felsőfokú végzettségű, fiatal családos emberek, rendszerint 4-5 napot itt töltenek. Évről évre egyre több - főleg németnyelvű - külföldi választja szándékoltan a Völgyet nyári pihenésének célpontjául. A Kapolcsi Kulturális Egylet a Fesztivál szervezésén és lebonyolításán kívül a 4 fesztiválfalu (Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti) értékeinek megmentésén és új értékek teremtésén egyaránt fáradozik. Munkájuk eredményeként az elmúlt években adták át a XVIII. Szd-i Kovácsműhely Múzeumot, a Kapolcsi tájházat, a Fazekasműhely Galériát, illetve az ország 4. működőképes vízimalmát. Álmaikban a térség rehabilitációja szerepel, melyben a tárgyi, építészeti és kulturális értékek mentése mellett szerepel egy modern, de hagyományos elemeket megtartó falumodell kialakítása, megteremtése. (Utcakép, köztér, patak rehabilitáció, infrastrukturális fejlesztések, kerékpáros és kiránduló turizmus meghonosítása, műemlékvédelem)
MÉDIA
A Fesztivál évről-évre a hazai média központi figyelmével számolhat. Fo támogatója a tv2, a Pesti Est Súgó. Sajtótájékoztatónkon 2000-ben 90 újságíró vett részt, a rendezvény alatt az akkreditált sajtóképviselők száma elérte a 300-at. Ebben az évben 150 újságcikk jelent meg a budapesti és az országos írott sajtóban, a televíziók 40 alkalommal sugároztak riportokat, híreket, valamennyi rádió több alkalommal szentelt jelentős műsoridőt az eseményeknek.
A tv2 80 alkalommal vetítette reklámjainkat, s a Fesztivál 2 hetében naponta kétszer jelentkezett élő műsorral a Völgyből.
EDDIGI TÁMOGATÓINK
A megjelenési stratégiákat a támogatóval közösen alakítjuk ki, helyismeretünk, tapasztalatunk segít a közös gondolkodásban. Kreatív, a célközönséget megcélzó egyedi promóciót ajánlunk, dolgozunk ki minden esetben. Természetesen a hagyományos szponzorálási lehetőségeket, formákat is felkínáljuk. Az idei év jelentos támogatói az NKA, NKÖM, Turizmus Rt., Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság, Dreher Sörgyárak Rt., A.B Marketing iroda voltak. (Teljes listát lásd a www.kapolcs.hu oldal archívumában)

http://www.kapolcs.hu

további hírek

2002-07-12 11:06:24