Tokaj-hegyaljai Polgármesterek Bora

Tokaj-hegyaljai Polgármesterek Bora
A 2001. október 25-én a Tokaj főterén 27 hegyaljai település polgármesterei másfél-másfél mázsa szőlőt adtak össze, amelyből a Tokaj Kereskedőház Rt. tarcali borászata elkészítette a közös Tokaji Furmintot, A Tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát. A bor júniusban került palackozásra Tolcsván. A palackozás 0,75-ös bordolese palackokba történt. A borkészítést és a palackozást teljes egészében a Tokaj Kereskedőház Rt. vállalta magára. A dugót a kecskeméti HP Cork Kft. adta, a címkét a Papyrus Hungaria Rt. terveztette, s palackonként azonos arculattal egyes díszdobozt is készíttetett. Az elkészült palackszám 2.000 palack.
A bort a sajtónak, a médiának és a nagyközönségnek június 29-én mutatjuk be az alábbiak szerint:

Tokaj főterén és sétálóutcájában rendezzük a közös bort bemutatóünnepséget. Az ünnepségen Tokaj-hegyalja valamennyi helységének polgármestere részt vesz.
Az ünnepi bemutatót fúvószene előzi meg a téren felállított pódiumon
A bort a felsorakoztatott polgármesterek az elkészítésben jeleskedő Tokaj Kereskedőház Rt. főborásza és vezérigazgatója adja át ünnepi beszéd kíséretében, úgy hogy jelképesen egy-egy palackot ad át minden polgármesternek. Ezt követően borrendi ruhába öltözött borászok töltenek minden polgármesternek a borból a közös koccintáshoz és a polgármesterek nevében Májer János házigazdaként és a Tokaj-hegyaljai Polgármesterek Fóruma elnökeként megköszöni a szponzorok segítségét és meghívja a jelenlevő vendégeket a polgármesterek asztalaihoz.
Minden helyiség polgármestere külön asztal mellett fogadja a vendégeket. Az asztalokat a települések maguk dekorálják (terítő, címer, zászló, szalagok, borral kapcsolatos dekoráció). Az asztalhoz látogató vendégeket a Tokaj-hegyaljai Polgármesterek borával a polgármester kínálja meg. Minden polgármester meghív a saját helyiségéből néhány borászt, akik a Polgármesterek Bora bemutatását követően a saját boraikból kóstoltatnak. A polgármesterek gondoskodnak megfelelő borkorcsolyákról is, (pogácsa, sajt, zsíros kenyér, stb.) és a borkorcsolyákat kínáló lányokról, asszonyokról.

A borok kóstolásához a vendégek 80 grammos salgótarjáni - Tokaj-hhegyaljai Polgármesterek Bora 2001. - szöveggel emblémázott ajándék poharat kapnak a polgármesterektől, amelyből a vendégek kóstolhatják a kínált borokat. A poharakat a St. Glass Rt. (Salgótarjáni Öblösüveggyár) ajánlotta fel. A fő téren és a sétálóutcában zajló szabadtéri kóstolás után a polgármesterek fogadást adnak az ünnepségre meghívott VIP vendégeknek a Tokaji Ferenc Gimnázium aulájában.

A rendezvény költségeit az önkormányzatok saját forrásból finanszírozzák.

további hírek

2002-06-20 08:31:06