A zenetudósra emlékeznek

Kétévente: Flesch nemzetközi hegedűverseny

A Fejes Józsefné Zenei Alapítvány vállalta fel, hogy a világhírű zenetudós, hegedűművész Flesch Károly emlékére hegedűversenyt rendez. Ennek keretében kilencedszer várja Mosonmagyaróvár hazánk és a szomszédos országok ifjú tehetségeit. A hétfőtől vasárnapig tartó rendezvénynek a Flesch Károly Kulturális Központ ad otthont.
A versenyre 26-an neveztek, közülük 17-en érkeztek meg tegnap estére a Lajta partjára.
A megmérettetés fővédnökei Falvai Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Devich János, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma főosztályvezetője, dr. Medgyasszay László országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Nagy Frigyes címzetes egyetemi tanár, volt mezőgazdasági miniszter.
A nemzetközi hegedűverseny tegnap este 7 órakor, a Pincegaléria és a Mosonmagyaróvári Fotóegyesület gyűjteményes kiállítása megnyitója után, Stipkovits Pál köszöntőjét, ahol a két évvel ezelőtti megmérettetés győztesét, Kokas Katalint köszönthette a közönség.
A tehetséget zongorán Fehér Ernő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója kísérte.
A döntő szombaton délután kezdődik, vasárnap délelőtt folytatódik, végül az este 7 órakor kezdődő gálakoncerttel ér véget.

/B.E./

Kisalföld 2001.06.19. (kedd)

további hírek

2001-06-27 11:53:03