DIADAL A GUNDEL-VERSENYEN

DIADAL A GUNDEL-VERSENYEN A Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola szakácsválogatottja nagy sikert aratott a budapesti XXII. Gundel Károly Nemzetközi Gasztronómiai Versenyen, amelyen hét magyar csapat, valamint több német, osztrák, finn és szlovák iskola válogatottja indult.

A kulináris örömökben bővelkedő megmérettetésen a soproniak Molnár Balázs, Papp János (szakácsok), Bödecs Andrea (cukrász) és Kovács Anita (pincér) összeállítású csapata immár a negyedik alkalommal nyerte el a legjobbaknak járó vándorserleget, amelyet öt esztendővel ezelőtt adományoztak először. A fiatalokat Erdősi Ferenc és Voleszák Zoltán tanárok készítették fel a versenyre. A csapat szakács tagjait a legszebb hidegtál készítésért különdíjjal is jutalmazta a szaktekintélyekből álló zsűri.

A nemzetközi szinten diadalt aratott soproniak vezetője, Erdősi Ferenc elmondta: iskolájukban igen sok tehetséges diák tanul, így a csapat összeállításánál a bőség zavarával küszködött. Nagy öröm, hogy ezúttal is első díjat hozhattak haza, s ez a soproni képzés magas színvonalának újabb elismerését is jelzi.

Papp János 4. osztályos tanuló első alkalommal vett részt Gundel-versenyen. „Tizenöt személyre kellett krémlevest, húsételt, köreteket és hidegtálat készíteni. Nekem a hidegtál megkomponálása szerezte a legnagyobb örömet” – említette. Molnár Balázs 4. osztályos szintén szakácskodott: „A gesztenyekrém leves és a libamájjal, kelkáposztával töltött, sertéshálóba burkolt pulykahús most már biztosan a kedvenceim közé fog tartozni” – utalt a verseny menüjére.

Bödecs Andrea cukrászkodott a Gundel-versenyen: „Dísztortát és omlós tésztát, gyümölcsös süteményt készítettem, de a napomat a csapat első helyezése édesítette meg igazán...” – mondta. Kovács Anita ötödéves tanuló már harmadszor vett részt a megmérettetésen: „Az első két alkalommal szakácsként és cukrászként, most pedig pincérként versenyeztem. A szigorú zsűritagok nemcsak a gyakorlati készség szintjét, hanem elméleti felkészültségünket is alaposan mérlegre tették. Örülünk, hogy ismét első díjjal térhettünk haza.”

G. M.

Kisalföld napilap, 2002.04.18. csütörtök

további hírek

2002-04-25 12:01:36