Él az Afrika Múzeum

Él az Afrika Múzeum Zebrával, gnúval és struccal is találkozhatnak mostantól a látogatók Balatonedericsen, a téli szünet után ismét megnyitott Afrika Múzeum állatparkjában – mondta el Beretz Katalin, a magánintézmény alapítójának özvegye.

A felújítás során új bivalyistálló épült, a legfiatalabb látogatóknak pedig játszóteret alakítottak ki – ismertette Beretz Katalin. Az Afrika-kutató Nagy Endre által 1988-ban alapított gyűjteményt bemutató múzeum és állatpark a napokban nyílt meg újra. A másfél hektár területű vadasparkban őzek, tevék, szarvasok, vaddisznók, mosómedvék is élnek.
Az idei idegenforgalmi előidény kezdetére hatmillió forintos beruházással épült fel az új bivalyistálló, amely építészetileg jól illik a kúriához – fogalmazott az Afrika-vadász özvegye.
Az edericsi Afrika Múzeum tavasztól őszig évente sok ezer látogatót vonz, s ha megvalósulnak az alapító özvegyének a tervei, az északi Balaton-part egyik leglátogatottabb kirándulóhelyévé válhat. A múzeum fölötti hegyoldalban a jelenleginél nagyobb területű, az állatok szabad mozgását biztosító vadasparkot, a dombtetőre kilátót, s a nemrég fölfedezett, a táj legnagyobb cseppkőbarlangjaként számon tartott Csodabogyós-barlangnak a turizmusba való bevonását tervezi - férje álmait megvalósítani igyekezve - a magángyűjtemény vezetője. (mti)

Kisalföld, 2002. április 17., szerda

további hírek

2002-04-22 12:48:45