Építkezések a Balatonon

Építkezések a Balatonon Ősszel megkezdődik az északi Balaton-part egyik legnagyobb szállodájának, az Aurorának a korszerűsítése; az 1,2 milliárd forintos beruházás során jelenlegi kétcsillagosról négycsillagosra emelkedik a szolgáltatás minősítése - hozta nyilvánosságra a szálloda tulajdonosa, Wossala György. Az épület jelenlegi külsője megváltozik, az erkélyeket egybeépítik az ilyen módon megnagyobbodó lakosztályokkal, és 500 személyes konferenciatermet is kialakítanak.
Kerényi László, a város polgármestere arról számolt be: Balatonalmádiban ez évben a belváros képét jelentősen átalakító további beruházások is várhatók. A nyár elején átadják a megújuló postát, az egykori Aurora étterem átépítésével év végére elkészül a város új művelődési központja, folytatódik a fövenyfürdő korszerűsítése, és az almádi Öreg-hegy oldalában lévő bezárt vöröskőbánya rövidesen kirándulóhellyé válik.
A kőbányából születő pihenőhely a Környezetvédelmi Minisztérium tájrendezési beruházása keretében készül, és mintegy 15 millió forintba kerül. A város vezetőinek reményei szerint év végére befejeződik a városi művelődési központ építése; a 703 millió forintos beruházást az állami költségvetés 463 millió forinttal támogatja. (mti)

Kisalföld, 2002. március 22.

további hírek

2002-03-27 15:14:16