Barokk ünnep

Barokk ünnep Hattyúba rejtett féldrágakő fogadta a régmúltat idézőket.

BÁL RIZSPOROS NOSZTALGIÁVAL

Rizsporos paróka ugyan csak elvétve akadt, barokk estélyi ruhát azonban annál többen viseltek szombaton a tizedik alkalommal megrendezett győri barokk bálon. A több évszázados etikettet nem kellett azért nagyon komolyan venni, erről az est szlogenje is árulkodott: „Havonta egyszer megrészegülni egyenest kényszer.”

A jubileumi győri barokk bálra érkező vendégeknek csaknem a kétharmada a múltat idéző ruhákba öltözött. Némi fantázia és az átlagosnál valamivel több pénz kellett csak ehhez: a jelmez 6 ezer forinttól kölcsönözhető volt. Aki pedig szombat este varratott estélyiben érkezett, az azzal a biztos tudattal lejthetett a győri Zichy-palota termeiben, hogy a barokk felöltőnek és a díszes szoknyának egyszer (talán éppen jövőre) még hasznát veszi.

Tiltott szerencsejátékok
S ha már a fantázia szóba került, lássunk néhány fantáziacímet abból a programfüzetből, amely a bálozókat fogadta. A százötven vendég a „tiltott szerencsejátékok” mellett megismerhette a barokk kor leghíresebb és legismertebb tánclépéseit. Aki párjával lejteni szeretett volna aznap este, annak bizony nagyon kellett figyelnie, ugyanis a tizedik bálon az ünnep tiszteletére - csak barokk zenét játszott a zenekar. A jubileumot és az etikettet persze nem kellett véresen komolyan venni, ezt mindjárt az elején megtapasztalhatták a résztvevők, amikor megkapták a programfüzetet.

Megrészegülni kényszer
Abban ugyanis az állt: „Havonta egyszer megrészegülni egyenest kényszer.” Aki pedig a barokk lakoma „befejező csemegéjét” is megvárta, az nem akármilyen ajándékot találhatott a hattyút formázó desszertjében. (Aki nem vett részt a bálon, annak most eláruljuk: olyan féldrágakövet, amely az egyébként is díszes ruhák éke lehet.) Az ajándékozásnak ezzel nem volt még vége: a rendezők zsemlébe sütve „tálalják” jókívánságaikat. S hogy a jelenből is jusson valamennyi ezen a bálon: a tízéves évfordulót tűzijátékos tortával ünnepelték a résztvevők.

A számok nyelvén
A barokk bálra kölcsönözhető ruhák 6 ezer forinttól kezdődtek. Ötfogásos vacsora és svédasztal fogadta a vendégeket, akik négy programon vehettek részt. Ezenkívül két meglepetés is várt a bálozókra.

2002. február 11, hétfő

további hírek

2002-02-19 09:05:47