Fürdőfejlesztés két ütemben

Fürdőfejlesztés két ütemben Gyógymedencék látványelemekkel

FÜRDŐFEJLESZTÉS KÉT ÜTEMBEN

A tavalyi év első tizenegy hónapjában négymilliárd euróra emelkedett a turizmus árbevétele, ami a 2000. évhez képest 19 százalékos növekedést jelent. Erről Budai Zoltán, a Gazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára beszélt Gyulán, miután elhelyezte a Széchenyi Tervből támogatott fürdőberuházás alapkövét a Gyulai Várfürdő
területén.

Az elmúlt évben a Széchenyi Terv keretében 30 milliárd forintot fordított a szaktárca a turizmus fejlesztésére, amelynek eredményeképpen több mint 40 nagyberuházás - közöttük a Gyulai Várfürdő teljes rekonstrukciója - kezdődhetett meg Magyarországon.
Cséfán Lajos, a gyógyfürdőt üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra: az összesen 920 millió forintos költségből 400 millió forintnak a Széchenyi Terv a forrása. A további forrásokat elsősorban hitelből teremtette elő a fürdő és a város. A várfürdő külső területének átépítésével május 19-én készül el a kivitelezés fővállalkozója a Békéscsabai Általános Építőipari Rt. A cég versenyeztetés után nyerte el a munkát. A rekonstrukció során felújítják a műszaki és technológiai berendezéseket, hat medencét korszerű vízkezelő rendszerrel, további három gyógymedencét úgynevezett élményelemmel és burkolattal, a szaunamedencét pedig víztisztítóval látják el. A fejlesztés nem csak a kor követelményeinek megfelelő igényeket szeretné kielégíteni. Több vendéget is tudnak majd fogadni a fürdőben - a téli befogadóképesség 53 százalékkal, a nyárié pedig 43 százalékkal bővül.
A beruházás második üteme augusztus 20-ára készül el. Felújítják és bővítik a gyógyászati létesítményeket, a kupolával fedett gyógyfürdőben wellness központot alakítanak ki, ahol szauna szolgáltatásokat nyújtanak majd a vendégeknek. Új előcsarnokon keresztül, beléptetőrendszeren át közelíthetik majd meg a gyógyfürdőt a látogatók.
A kivitelezési munkák ideje alatt a várfürdő teljes kapacitással működik, vagyis a vendégek folyamatosan igénybe vehetik a Gyulai Várfürdő szolgáltatásait.

Üzleti7 2002. február 4.-i száma

további hírek

2002-02-05 10:45:36