Művelődési- és turisztikai infocenter

Miskolci centrummal országos közművelődési és idegenforgalmi számítógépes információs központ kezdte meg működését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közművelődési Intézetben.

Riz Gábor, az intézmény vezetője elmondta, hogy a rendszer már az ország 11 megyéjében működik. A szakminisztérium által támogatott borsodi számítógépes integrált programhoz eddig három megye csatlakozott, további hét megye pedig írásban jelezte mielőbbi kapcsolódási szándékát.

Riz Gábor reméli, hogy az intézet által megformált program lesz az országos közművelődési hálózat alapja, amelyben bemutatják a megye történelmi, természeti értékeit, naprakész idegenforgalmi szolgáltatásait.

Helyet kapott a számítógépes integrált rendszerben az állami, önkormányzati és helyi civil szervezetek több hónapra szóló programja. Az igazgató beszámolt arról is, hogy a két és fél éve alakult, a megyei pedagógiai intézetről leválasztott szervezet munkatársai az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megye 365 településének önkormányzatával, a helyi civil szervezetekkel, a kulturális intézmények munkatársaival, népművelőkkel, jeles helyi és térségi meghatározó egyéniségekkel, alkotó- és előadóművészekkel aktív és kölcsönös informatikai kapcsolatot teremtettek. Az információkat a közművelődési számítógépes rendszeren megjelenítik, így a megye és a csatlakozott térségek 'nyitott könyvként' jelenjenek meg az interneten.
(MTI)

Tourinform-Miskolc / Bencs Ilona (MTI)

további hírek

2002-01-03 14:18:10