ORSZÁGRA SZÓLÓ MULATSÁG

A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja hagyományt teremtve ismét központi ünnepségekkel köszönti az új esztendőt. A zenés, táncos, tűzijátékos mulatságok helyszíne Budapest, Szolnok és Sopron lesz.

A soproni programokat tegnap sajtótájékoztatón ismertette dr. Tóth István Zoltán, az Országimázs Központ vezetője. Elmondta, hogy a rendezvények Európa jegyében zajlanak, hiszen reményeink szerint 2004-ben már az unió országaihoz tartozunk. A soproni szilveszter este 9 órakor kezdődik majd a Fő téren. Elsőként bajorországi blokk szórakoztatja majd a közönséget. A zene, a mulatság és a jókedv Nagy-Britannia sztárjainak népszerű dalaival folytatódik. Elton John és mások világhírű slágereit magyar művészek szólaltatják meg.

A későbbiekben francia, görög, spanyol és más nemzetek zenei blokkjai követik egymást, de fellépnek helyi előadóművészek is. Aki nem fér el a Fő téren, az kivetítő vásznon, a Várkerület Ógabona tér felé eső részén is nyomon követheti az eseményeket. A késő éjszakai órákban lépnek színpadra Gór Nagy Mária tanítványai, majd éjfélkor a Himnusz és azt követően a látványos tűzijáték következik.

A média képviselőinek kérdéseire Tóth István Zoltán elmondta, hogy a központi szilveszteri rendezvények a tavalyinál kicsit többe kerülnek majd, akkor 482 millió 739 ezer forintot költött az Országimázs Központ az újévköszöntőkre. Sopronban mintegy 50 millió forintért mulathatnak a város lakói. Arra a kérdésre, hogy miért éppen Sopront választották a megyei városok közül a rangos események helyszínéül, az Országimázs Központ vezetője elmondta, hogy a népszavazás 80. évfordulója adta ennek apropóját, de jövőre minden valószínűség szerint mások is számíthatnak a támogatásra.

K. Z.

Kisalföld, 2001.12.19. szerda

további hírek

2001-12-22 12:02:45