Triplázó Tourinform

Az idén ötéves győri Tourinform-iroda látogatóinak száma az idegenforgalmi centrum létrehozása óta dinamikusan növekedett. Főképpen a nyári szezonban fogadnak egyre több ügyfelet a Baross út végén álló pavilonban a több nyelven beszélő szakemberek, így több szolgáltatásuk eredményét is megsokszorozták idén.
Míg 1997-ben egy egész év alatt alig több mint 9 ezer látogató kérdéseivel, kéréseivel foglalkoztak, 2000-ben ez a szám elérte a 40 ezret. Idén pedig szeptember végéig az előző év azonos időszakához képest 43 százalékkal többen tértek be hozzájuk. A teljesítmény fokozása a munkatársak számának növelése és helyiségváltoztatás nélkül valósult meg, de épp a látogatószám indokolta, hogy az irodát működtető Győr 2000 Idegenforgalmi Közalapítvány tavaly a belváros szívében található fogadóhelyiséget korszerűsíttette. Így komfortosabbá és gyorsabbá vált az ügyfélforgalom bonyolítása, tudtuk meg Virágné Töreki Stefánia irodavezetőtől.
Erre szükség is volt, mert júniusban és júliusban rengeteg német nyelvterületről érkezett turista érdeklődött náluk többek között a belvárosi látnivalók és a sportolási lehetőségek iránt. Augusztusban pedig a Forma-1 miatt sok olasz idelátogatót is kiszolgáltak az idegenforgalmi szakemberek. Tapasztalataik alapján még mindig a tranzitjelleg jellemző a városra, de remélhetőleg ezen a fürdőcentrum létrehozása változtat. Jövő évi marketingtervükben azért kap kiemelt szerepet, hogy erre külföldön felhívják a figyelmet. Emellett persze állandó tennnivalóikat - például a pénzváltást - sem hanyagolhatják el. Októberig az iroda 2 millió forint értékben bonyolított szállásfoglalást, jegyárusítási teljesítményét pedig megtriplázta, ugyanis tavaly l, idén viszont 3 millió forint értékben értékesítettek különböző belépőket. Főképpen a Tavaszi Fesztivál a Győri Nyár és a cseszneki vár rendezvényeire.
A Tourinform-hálózat szakmai felügyeletét ellátó Magyar Turizmus Rt. megfogalmazása szerint a minőségi fejlődést szolgálta az is, hogy a nyári idényben hosszított nyitva tartással működött az iroda. Jelenleg hétköznap délelőtt kilenc órától délután négy óráig, szombaton délután két óráig állnak a győri munkatársak a helybeliek és a turisták rendelkezésére, viszont a téli vásár ideje alatt ismét megnyújtják nyitvatartási idejüket. Készülnek az Első Győri Könyvszalon miatt Győrbe érkezők informálására is és programajánló kiadványt állítanak össze. Belefogtak egy; a várost tematikusan bemutató CD-ROM-on feldolgozott fotógaléria anyagának összegyűjtésébe is, azzal a céllal, hogy azt később felhasználhassák és folyamatosan bővítsék. Erre azért is szükség van, mert ügyfeleik elmondásából, előzetes informáltságából azt a következtetést szűrték le, hogy a jól tervezett, igényes külföldi előzetes népszerűsítés minden formája - az interneten való megjelenés is megtérül a város idegenformán keresztül. Manapság már naponta mintegy 10 e-mailen érkező kérdésre, érdeklődésre válaszolnak.
- Kisalföld, 2001. október 20.-

Tourinform Győr

további hírek

2001-10-27 09:56:11