Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál-2013.május 24

Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál-2013.május 24

Tatai Patara 1597 - a nagy durranás! A program Európa egyik legjelentősebb XVI. századi történelmi rendezvényévé fejlődött, melynek rendszeres közreműködői lengyel, cseh, német, belga, szlovák, orosz és magyar katonai hagyományőrzők. 2013-ban a programok május 24-26. között zajlanak. Helyszínük a tatai vár és az Eszterházy-tér. Péntek délután várbéli koszorúzásra, kardcsörtető mustrára és díszlövésekkel színesített fáklyás felvonulásra hívjuk Önöket.

Hat éve annak, hogy Pálffy Miklós 1597. évi sikeres ostromának és a kapupetárda (patara) első alkalmazásának évfordulóján a ZOFI Rendezvényszervező Kft neves múzeumi szakemberek támogatásával útnak indította a Tatai Patara török kori történelmi fesztivált. Az évek során a város múltjához méltó és turisztikai értelemben is figyelemre méltó esemény jött létre.

Szombaton és vasárnap is két-két látványos csata lesz, amelyekben több mint 300 állig felfegyverkezett török és keresztény vitéz küzd meg igazáért.

A kerettörténet szerint az 1594-ben kirobban újabb háborúban Tata négybástyás vára török kézen van és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja magát, és 1597-ben kapupetárdával nyitja meg a várkaput.

Ígérjük, hogy a 2013. május 24-26-án Tatára látogatók most sem maradnak feledhetetlen élmények és hamisítatlan fesztiválhangulat híján!

A szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a rendezvényre!

A FESZTIVÁL PROGRAMJA

Fővédnök: Hende Csaba honvédelmi miniszter

további hírek

2013-05-02 14:09:22