Körösök Völgye Határtalan Vándortúra-Köröstárkánytól Békésig- 2013. 05. 15.

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra-Köröstárkánytól Békésig- 2013. 05. 15.

A Körösök Völgye Határtalan Vándortúra Hagyományteremtő szándékkal jött létre a vándortúra, melynek célja a térségi magyar-román együttműködés javítása. Vándortúra vízen 150 km-en, kerékpáron 290km-en Köröstárkánytól Békésig szárazföldön és vízen.

Rendezvényünk immáron harmadik éve hivatott, a határon átívelő gyönyörű Körösök Völgyének egyedülállón gazdag és sokszínű, organikus egységére felhívni a figyelmet.

Ennek a tájnak a szokásosnál is gazdagabb környezeti és természeti értékein kívül az itt élők történelmi, néprajzi, vallási és kulturális sokszínűsége, valamint a Körösök mentén élő Partiumi szórvány magyarság vendégszeretete és kötődése az anyaországhoz meghatározó hangulattal tölti meg a több napos túránkat.

Túra programunk a látni valókban igen gazdag romániai Erdélyi-szigethegység részét képező Bihari-hegyektől indulva, a Borzi-szoroson és a Béli-hegyeken keresztül, egészen a magyarországi Békés városáig követi a gyönyörű Fekete-Köröst.

Teljesíthető kerékpáros és vízi túra formájában.

Előzetes program ismertető:

0. (nyílt) napi gyalogtúra:

2013. 05. 15. szerda

Reggel a túrázókat, a felszereléseket, valamint a személyes csomagokat autóbuszok és teherautók szállítják a túra kiindulási helyszínére, a romániai Bihar-hegység lábához.

A több napos Határtalan Vándortúra résztvevőin kívül, szeretettel várjuk azokat is, akik csak a 0. napi gyalogtúrán, valamint az utolsó napi „Befutó” túrán szeretnének részt venni.

Az autóbuszok indulási időpontjai:

Békésről: Békés-dánfoki üdülő központ (06.00 óra) Békés Cseresznye utcai (Sipaki cukrászda.) buszmegálló (06.15)

Békéscsabáról: Malom-téri buszmegálló (06.30)

Gyuláról: Penny áruház parkolójából (07.00órakor)

további hírek

2013-05-02 12:05:42