IV. Pörkölt- és Folklór Fesztivál a Balatonon Révfülöp-2013. június 7., péntek

IV. Pörkölt- és Folklór Fesztivál a Balatonon  Révfülöp-2013. június 7., péntek

Péntek délután 16 órától kezdődik a fesztivál gasztronómiai része, ahol az érdeklődők, már megkóstolhatják a különleges és hagyományos íz világgal készült pörkölteket :kakashere-, marhalábszár-, birka-, nyúl-, csülök-, köröm-, zöldség-, tojás-, vörösboros szarvas-, vargányás vaddisznó pörkölt, stb.
Szombaton 10 órától sok érdekes és értékes Kulturális és Folklór bemutató, produkció mellett Hagyományőrző Népi Ételek Készítését, Bemutatóját is megtekinthetik a fesztiválra látogatók.
A Pörköltfőző verseny szombaton 11 órától kezdődik hagyományőrző jelleggel ahol hagyományos és különleges alapanyagokból is készülnek majd pörköltek, melyeket meg is lehet kóstolni.
A Fesztivál ideje alatt többek között lesz: mazsorett felvonulás, népzene-, néptánc bemutató, lovaglás, lovas kocsikázás, íjász- és betyár bemutatók, hagyományos népi mesterségek bemutatása,stb., este „Pörköltmulatság” – mulatós zenével várja a hozzánk látogatókat.
A pörköltfőző versenyre 3 fős csapatokkal bárki jelentkezhet, s bármilyen alapanyagból készíthet pörköltet. Töltse velünk a hétvégét, kóstolja meg a csapatok főztjét!

Rendezvény kezdete:
2013. június 7., péntek
Rendezvény vége:
2013. június 8., szombat

további hírek

2013-04-18 10:07:35