Művészet a völgyben ismét

Művészet a völgyben ismét

Egy ősi településen, Márta István zseniális ötletéből nőtt ki a mára kultusz eseménnyé érett rendezvény, a kapolcsi Művészetek Völgye. Az pedig nem véletlen, hogy e Veszprém közeli település lett a bölcsője a hazai művészeti fesztiválok egyik legkülönlegesebbikének és legnépszerűbbikének.
 
Udvarok, völgyzugok, utcák és falusi házak alkotnak egy utánozhatatlan miliőt. Képzeljük csak el ahogy egy kiskapun befordulva rögtönzött szini előadásba, kézműves tanfolyamba, pecsenyesütésbe, pörgő néptáncosokba vagy koncertbe botlunk ahol körbeölel a családi hangulat, az elképesztő béke és a magyar kultúra sokszínűsége.
 A rendezvény sikerét mi sem mutatta jobban, mint hogy hat további település – Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Öcs, Pula és Nagyvázsony – gazdagította helyszínekkel a Művészetek Völgye programjait.
Sajnos a 2011-es gazdasági helyzetben ez háromra, majd 2012-ben kettőre csökkent, de a szervezők eltökélten dolgoznak évről-évre, hogy valamennyi látogató egy felejthetetlen hetet tölthessen el itt, átadva magát a környék és ennek a csodálatos fesztivál varázsának.

Művészetek völgye Kapolcs július 27 - augusztus 5.

varosom.hu

további hírek

2012-07-24 09:12:32