Levendulafesztivál Tihanyban

Levendulafesztivál Tihanyban

Tihany vidékének egyik szimbóluma a Levendula. Melynek csodálatos tulajdonságai szinte rabul ejtik az embert.
Az első Levendula Fesztivál 2005-ben rendezték meg, és azóta töretlenül minden év júniusában felelevenítik a levendula termesztésének hagyományait.

2012. június 23. és 24. között újra Levendula Fesztivál Tihanyban!

A fesztivál programjának célja minél szélesebb körben megismertetni a levendula helyi termesztését és feldolgozását. Az érdeklődők megtudhatják, hogy mennyi mindenre használható ez a csodálatos és vonzó növény. A kézműves játszóházban a levendula feldolgozási módszerei mellett más érdekes kézműves mesterségeket, mint a kosárfonást vagy a szalmafonást is megismerhetünk.

Mindezek mellett a látogatók népzenei és művészeti csoportok előadásain, gyermekműsorokon és a népművészeti kirakodó vásárban is jól érezhetik magukat. A program szervezésébe a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is bekapcsolódott, melynek munkatársai a látogatókat elkalauzolják a Tihanyi-félsziget Őslevendulás mezőire. A Németh László Művelődési Ház szervezésében a Levendula Fesztivál programjai kellemes kikapcsolódást ígérnek a szépérzékű látogatóknak.

Ízelítő a várható programokból: levendulás túrák vezetővel, népi kézműves vásár, rengeteg levendulás termékkel, kiállítás, kézműves foglalkozások, játszóház, népzene, néptánc, koncertek, táncház, gyerekműsorok, sportprogramok.
Az eseményhez kapcsolódik a Tihanyi Szabadidő Park szervezésében a Levendulás Hétvége programja, melyen a látogatók levendulával ízesített ételeket kóstolhatnak.

koponyeg.hu

további hírek

2012-06-18 11:54:22