Balatoni bringapark és bringásünnep

Balatoni bringapark és bringásünnep

2012. június 15-17. között immár 4. alkalommal rendezik meg a bringások balatoni ünnepét a Balaton Bike Fest-et. Melynek résztvevőit tárt kapukkal  várja a balatonfüredi Bringapark.
Balatonfüreden, folyamatosan épül, szépül, az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros pályája, közel másfél hektáros területen. Az elmúlt hetekben a Bringaparkot övező parkoló és úttestet fejezték be az építők .
A 14 ezer négyzetméteres Bringaparkban sok ezer köbméter föld megmozgatásával több különböző szintű pályát alakítottak ki. A tisztítás, tereprendezés, fakivágás után tavaly júniusban felépült az 1200 négyzetméteres dirt pálya (dombos, ugratókkal), ahol 8 méter magas földhegyekről ugrathatnak le a biciklisek.
Elkészült a 2000 négyzetméteres triál pálya is, amelynek a nyomvonalán mesterséges akadályokat, sziklákat, farönköket építettek ki. Az akadályok kiépítéséhez és a pályák kialakításához a többi között összesen 40 tonna betoncsövet, 124 tonna sziklát, 20 köbméternyi farönköt, 30 óriási gumit használtak fel.

balatonbikefest.com

további hírek

2012-06-11 09:02:05