Itt a világ veleje!

Itt a világ veleje!

Tavaly nyáron rendezte meg első ízben nyári programját a VilágVeleje Produkció. A fesztiválnak idén is az Orczy Park ad otthont, amely Budapest egyik legszebb történelmi kertje, gyönyörű zöldfelület a főváros szívében. A fesztivál fő helyszíne a Nagyrét, itt kap helyet a nagyszínpad, a másik a különleges hangulatú tószínpad – melyet már csak a Csinibaba című filmből is illik ismerni –, ahol különleges, akusztikus programok kapnak helyet.
Az első napon, június 15-én, pénteken a fő esemény a legendás Európa Kiadó – Love ’12 műsora. Az Európa Kiadó előtt a Balaton együttes játszik.
A tószínpad éjszakai programja a ’80-a, ’90-es és a 2000-es évek underground zenéibe enged betekintést Bérczesi Róbert: „Én meg az Ének”, Peter Ogi, Legát Tibor, Őz Zsolt és a többiek részvételével.
A második napon, június 16-án mutatkozik be a fővárosi nagyközönségnek a megújult Tankcsapda!Az estét a Kowalsky meg a Vegából már ismerős arcokból álló Los Vegas zenekar indítja. Utánuk hazánk egyik legismertebb rockcsapata, a Depresszió veszi át a színpadot.
A tószínpadon a Szekeres András-Barbaró Attila duó játszik Junkies dalokat akusztikus formában, Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band fedőnév alatt.

2. VilágVeleje Nyár – 2012. június 15–16. – Európa Kiadó, Tankcsapda

vilagveleje.hu

további hírek

2012-06-11 08:43:42