Átadták a Kristály Tornyot

Átadták a Kristály Tornyot

Hazánkban egyedülálló új látványosságot avattak a Bükfürdőn. Az Új Széchenyi Tervben meghirdetett Turisztikai szolgáltatások fejlesztése pályázaton elnyert támogatásból újították fel a Hotel Caramell**** -t, és ebből épült meg a hazánkban egyedülálló, Európában negyedik Kristály Torony.
A nagyszabású ünnepélyes megnyitón több mint száz meghívott vendég vett részt. Az esemény helyszínének a Hotel Caramell**** szomszédságában található Villa Rosato Garden biztosított helyet. A meghívott vendégek függőhidakkal tarkított drótkötélpályák között úgy érezhették magukat, mintha egy Indiana Jones filmben lettek volna. Tíz –tizenkét méter magasan a "kőkorszaki szakik" autóit is kipróbálhatja bárki. Egy ilyen repülő autót Talmácsi Gábor motoros világbajnokunk is kipróbált, mielőtt elindult volna a bükfürdői rallyn. 
A torony háromszintes, 17 méter magas, 35 méter széles, amelynek több mint egy kilométer hosszú pályavonalán egy időben akár 120 fő is kalandozhatott.
Az avató ünnepi hangulatát, izgalmait csak fokozta az Ataru Taiko japán dobcsoport előadása, akik a 20 méter magasban lebegő 200 négyzetméteres tetőteraszról is szórakoztatták a vendégsereget. Bátran állíthatjuk, hogy a Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű háromszintes, modern technológiával összeállított, látványos mászó-és kalandpályán valóban minden generáció megtalálja a számítását, s felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

turizmus.com

további hírek

2012-06-04 09:39:10