Megnyílt a Varázshegy

Megnyílt a Varázshegy

Mintegy százhúsz állatfajjal, különleges modellekkel, 3D-s mozival, szimulátorszafarival és számos érdekességgel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert új látványossága, a csütörtökön megnyílt Varázshegy.
A Közép-Európában egyedülálló, 3200 négyzetméteres kiállítótér berendezése egy százéves álom megvalósulása - mondta el a megnyitó ünnepségen Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója.
Az egyedülálló látványosságot jelentő, sokfunkciós kiállítási és rendezvénytér kiépítésének teljes költsége meghaladja a nettó 1,3 milliárd forintot, amelyhez a Fővárosi Állat- és Növénykert több mint 200 millió forintos saját forrást, a Fővárosi Önkormányzat pedig 250 millió forintos önerőt biztosított.
A Nagyszikla belsejében helyet kapott kiállítótér a Földön valaha feltűnt létformáknak, az élet fejlődésének, gazdagságának bemutatását tűzte ki célul. A látogatók találkozhatnak életnagyságú, húszméteres bálnával, benyúlhatnak egy T-rex szájába, jégkorszaki időutazáson vehetnek részt az élethűen "száguldó", zötyögő dzsipen és térhatású filmeket tekinthetnek meg egy száz négyzetméteres vetítővásznon.
Számos különleges állatfajjal, például csupasz földikutyával, üvegsügérrel, vaklazaccal, vándorló levelekkel is megismerkedhetnek az állatkert vendégei a Varázshegyben.
A kicsik és nagyok tanulását több audiovizuális és érintőképernyős játék, mikroszkópok, kipróbálható, tapintható érdekességek, preparátumok és csontvázak is segítik.
A Varázshegy kiállítás négy szinten összesen 16 teremre tagolódik. Egyedi alaprajzát a száz éve létrehozott vasbeton tartószerkezet, kétezernél is több oszlop és gerenda határozza meg.

turizmusonline.hu

további hírek

2012-05-29 10:30:42