Gitárosok fesztiválja

Gitárosok fesztiválja

Vác ad otthont a  XI. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztiválnak. A rendezvény művészi koncepciója ezúttal a közönséget nagy mértékben vonzó világzene felé fordul.
Közreműködnek: Terracotta Trió (Veronique Gillet, Fernando Freitez, Carlos Franco) és Szabó/Major/Gauck Trió (Ralf Gauck, Szabó Sándor , Major Balázs).

Terracotta Trió
Két akusztikusgitár alapú nemzetközi trió lép fel, egyik a Terracotta, a belga Veronique Gillet gitáros hölgy, a venezuelai Fernando Freitez gitáros és a spanyol Carlos Franco ütőhangszeres triója, mely a latin zenén belül alakította ki különleges hangzását. A '90-es években nagyon jelentős és sikeres együttes több, mint 13 év után újra összeáll, melynek keretében Európa több országában, így hazánkban is fellépnek.
Szabó/Major/Gauck Trió
A másik trió a német Ralf Gauck akusztikus basszusgitáros, Szabó Sándor gitáros és Major Balázs ütőhangszeres triója. Ebben az együttesben az európai és keleti zenei hagyományok képezik a zene alapját. A hazai gitárfesztiválok eddigi történetének egyedülálló pillanatai lesznek, amikor 4 gitár és 2 ütős együtt szólal meg együtt a színpadon minden eddiginél jobban kihangsúlyozva a zene érzésének legelemibb rétegét a ritmust. Az együttes első albuma a Wizzard Dance Németországban jelent meg és kapható lesz a fesztiválon.

XI. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál
2012. május 17 - 19.

koponyeg.hu

további hírek

2012-05-14 11:45:26